Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Je to největší úspěch v kariéře, říká po ME dvojic plochodrážník Krčmář

Divišov – Čeští plochodrážní jezdci o víkendu zaznamenali mimořádný úspěch. Eduard Krčmář a Václav Milík s náhradníkem Tomášem Suchánkem získali v Divišově titul ME v závodě dvojic. Favorizovaní Poláci se museli spokojit se stříbrem. Milík si po letošním titulu mistra Evropy jednotlivců připsal další evropské prvenství, pro Eduarda Krčmáře to byl nejlepší výsledek v životě. O medaile z velkých evropských akcí se postarali juniorští závodníci.

Radost po zisku titulu na ME dvojic na ploché dráze
zdroj: ČT sport

"Pro mě je to zatím největší úspěch v kariéře," prohlásil ve Sportovních zprávách Krčmář. "Závod se vyvíjel dobře až na tu první jízdu," připomněl jeden z klíčových momentů závodník, věkem ještě junior.

Začátek ME skončil nešťastně především pro ukrajinského závodníka Andreje Karpova, který se střetl s Krčmářem. Zatímco Krčmář odešel do depa rozzloben, Karpov potřeboval péči lékařů. Výsledkem jsou údajně tři zlomené obratle.

"Už ve výjezdu ze zatáčky jsem byl před ním, jemu se to trochu zvedlo a najel mi na zadní kolo a tím mě převážil na levou stranu. Rozhodčí říkal, že jsem mu dal hák do předního kola, ale myslím si, že to tak vůbec nebylo. Na fotkách bylo kolo se všemi dráty," vysvětlil Krčmář.

Pro české plochodrážníky to byl jediný černý bod na cestě za titulem. "V první jízdě, když jsme přišli o dva body, říkal jsem si špatný začátek a dobrý konec. A ono to vyšlo," popsal své pocity manažer české reprezentace a legenda ploché dráhy Milan Špinka.

Čeští reprezentanti rozhodli o zisku titulu v osmnácté jízdě závodu, v níž porazili velice silnou sestavu Polska. Hned po startu šel nekompromisně do čela Václav Milík a na výjezdu z první zatáčky se za jeho záda dostal Eduard Krčmář. Jejich soupeři Damian Balinski se Sebastianem Ulamkem nenašli způsob, jak českou dvojici předstihnout.

"Celá čtyři kola jsme jeli vepředu s Vencou (Milíkem). Dvojice jsou v tom, abychom se kontrolovali, aby nás nemohl nikdo předjet. Musíme se pořád hlídat, abychom o sobě věděli a třeba se nějak nezavřeli," vysvětlil Krčmář.

Českou plochou dráhu i díky Krčmářovi s Milíkem možná čekají světlé časy, ale odliv mladých závodníků je znát. "Chtělo by to základnu. V poslední době se dává těžko dohromady," přiznal Špinka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články