Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jandovi se v Kuopiu dařilo, skončil sedmý

Kuopio (Finsko) - Skokan na lyžích Jakub Janda obsadil v Kuopiu sedmé místo a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. Podruhé za sebou vyhrál Polák Kamil Stoch a zvýšil vedení v čele průběžného pořadí seriálu.

Jakub Janda
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Pětatřicetiletý Janda se ve Finsku potkal s dobrou formou, protože už v kvalifikaci byl druhý. Z prvního kola poté postoupil po výkonu 122 m z osmého místa a ve druhém si díky o tři metry delšímu skoku ještě o jednu příčku polepšil.

Vítěz SP z roku 2006 tak mimo jiné porazil i stříbrného olympijského medailistu Noriakiho Kasaie z Japonska a má za sebou druhý nejlepší závod za poslední čtyři sezony. Výš byl Janda pouze v prosinci v Engelbergu, kde obsadil páté místo.

Z dalších českých skokanů v Kuopiu bodovali také Jan Matura s Romanem Koudelkou, kteří se seřadili na 19. a 20. místě, a Antonín Hájek na 26. pozici. Mimo nejlepší třicítku skončili po nepovedeném prvním kole Čestmír Kožíšek (34. místo) a Lukáš Hlava (43.).

Dvojnásobný olympijský šampion ze Soči Stoch si připsal šesté vítězství v sezoně a v čele průběžného pořadí má 1 231 bodů. Před druhým Peterem Prevcem ze Slovinska vede o 103 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články