Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jandač o Spartě: Nemůžeme hrát extra hokej, potřebujeme body

Praha – Vybřednout z mizérie a postupně se propracovávat tabulkou nahoru. Cíl staronového kouče hokejové Sparty Josefa Jandače je jasný. A dá se říci, že ho Pražané i začali naplňovat. Konečně se odlepili ode dna a na dvanácté Karlovy Vary ztrácí pouhé dva body. Přesto je samotné dno extraligy stále nebezpečně blízko.

"Není to samozřejmě jednoduchá situace, na druhou stranu odstup není zas až tak velký. Musíme více bodovat v zápasech, dotáhnout je do remízy a něco přidat v prodloužení či po nájezdech. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Nemáme špatný tým na to, abychom se pohybovali dole," řekl trenér Jandač v pořadu Hokej den poté.

Pražané se začali zvedat ve dvanáctém kole, v domácím prostředí pak vyhráli pět ukání za sebou. Pošesté se to však nepovedlo – navíc v derby se Slavií. Sparta nezačala špatně, před půlkou vedla 2:0. "Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale ztratili jsme ho. Ve druhé třetině jsme polevili, dostali jsme gól v oslabení, který vyplynul čistě z vhazování. Druhému gólu předcházel faul Tomáše Hertla. K tomu není co dodat, byl to faul, který dal soupeři obrovskou výhodu. Bylo to hrubé ovlivnění utkání."

Po vyrovnání se Spartě začaly podlamovat nohy. "Za stavu 2:2 nám pak už trochu docházely síly. Slavia byla důraznější a nebezpečnější, nicméně utkání se tahalo do remízy, jak to i v těch posledních bývalo. Foster pak udělal obrovskou chybu před koncem, nahrál soupeři na hůl a z toho jsme dostali gól, který fakticky rozhodl o naší prohře. Víceméně jsme si ten zápas prohráli sami," litoval Jandač.

"K loňsku se asi těžko přiblížíme, soutěž se chýlí ke své polovině a my jsme ve spodních patrech. V rozpoložení, v jakém se nacházíme, to není na žádný super hokej. Musíme bojovat, jak se nám to dařilo proti Plzni nebo Zlínu. Nemůžeme teď hrát nějaký extra hokej, situace na to není. Potřebujeme hlavně body."

Přece jen ale měl čtyřiačtyřicetiletý trenér koho pochválit. Ve skvělé formě totiž chytá Michal Neuvirth. "Chytal výborně ve Zlíně i proti Plzni. I se Slavií měl dobré momenty. Tam nás výrazně držel. Když máte vzadu takovou jistotu, hraje se vám daleko lépe." Než Jandač přišel do Sparty, sledoval některé její zápasy a sháněl si informace. "Sparta poměrně lacině inkasovala, a to se musí změnit."

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články