Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Janda se rozhodl, že bude pokračovat až do Soči

Praha - Stačil jeden rozhovor, slib kvalitního zázemí od nového manažera a skokan na lyžích Jakub Janda se rozhodl, že vydrží závodit až do olympijských her v roce 2014 v Soči. Třiatřicetiletý bývalý vítěz Turné čtyř můstků a celkového pořadí Světového poháru angažoval v letošní přípravě i psychologa, naslouchá svému tělu, aby se nepřetrénoval, a hlavně se chce vrátit opět do světové špičky.

Jakub Janda
zdroj: jakub.janda.com

Skoro celý svůj skokanský život vedl spory s lyžařským svazem, o místo pro sponzora, nový materiál, také o reprezentační smlouvu či angažování svého osobního kouče Slovince Vasji Bajce. O své zázemí se staral sám, řešil problémy osobně. Až na sklonku kariéry se dočkal změny. "To, po čem jsem toužil celý život, se mi stalo až ve věku, kdy už jsem skoro v důchodu. Je to pro mě velká úleva, že se nemusím vůbec o nic starat," řekl Janda před novou sezonou.

Stačila totiž jedna partička golfu s dlouholetým přítelem Martinem Müllerem, který mu nabídl spolupráci a kvalitní zázemí. "Tak jo, já ještě rok vydržím," kývl tedy Janda. "Jak rok? Do olympiády!" dostalo se mu jasné odpovědi. "Tak jsem to potvrdil, ale víte jak to je, stát se může všechno," řekl Janda.

Janda prožil nejlepší skokanské roky v letech 2004 až 2006, na svém kontě má šest vítězství v závodu Světového poháru, kterému celkově dominoval před pěti lety. Na stupních vítězů v SP stál celkem dvacetkrát a má dvě medaile z mistrovství světa v Oberstdorfu 2005. "Chtěl bych se tam vrátit, bylo to na špičce fajn. Moc chci a udělám pro to všechno," prohlásil Janda. "Rád ještě mladý pozlobím," věřil. 

Letos trénuje na umělé hmotě, nyní ho čeká příprava v ledovém nájezdu a za měsíc vstoupí do sezony závodem v Kuusamu. Dokonce Janda plánuje, že se podívá i na mistrovství světa v letech ve Vickersundu, kde se loni v při Světovém poháru dvakrát vešel do dvacítky. "Je tam krásný a bezpečný můstek, líbilo se mi tam, jestli se nominuju, určitě pojedu," slíbil muž, který roky létání i kvůli strachu odmítal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články