Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Janda byl v kvalifikaci na středním můstku druhý

Whistler - Do sobotního olympijského závodu na středním můstku postoupilo kompletní české kvarteto skokanů na lyžích Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a bývalý vítěz Světového poháru Jakub Janda. Ten se blýskl ve Whistleru druhým místem, Hájek byl čtvrtý. Nejzkušenější český reprezentant Janda skočil svým prvním soutěžním pokusem na vancouverských hrách 105 metrů a nestačil jen na Němce Michaela Uhrmanna, jehož skok byl o metr delší. Podrobnější informace nabízí speciál ČT k ZOH Vancouver 2010 www.zoh.cz.

"Pořád mám rezervy a v závodě může být všechno jinak," uvedl Janda, že na závod je hodně špatná předpověď. "Je hlášeno hrozné počasí, snad ještě horší než na tréninky," připomněl jednatřicetiletý Janda čtvrteční déšť.

Stejnou délku jako Janda předvedl nečekaně i Hájek, jenž je českým rekordmanem v letech a menší můstky mu tolik nesedí. "Byl to dobrý skok, dobrá kombinéza a spokojenost," usmíval se Hájek, kterému rozhodčí schválili kombinézu až den před kvalifikací. Osmnácté místo za rovných 100 metrů obsadil Roman Koudelka, Lukáš Hlava (95,5 m) se dostal do soutěže jako sedmatřicátý.

"Pořád jsem musel letos někomu něco dokazovat, jestli sem patřím, nebo ne, a hodně lidí to kritizovalo, až na mé blízké a pár vyvolených. Nebylo to jednoduché, ale házím to za hlavu. Jsem rád, že jsem tady a že jsem postoupil," řekl Koudelka.



Nejdelší pokus dne 107 metrů předvedl favorit Gregor Schlierenzauer z Rakouska, ačkoli jako jeden z předkvalifikovaných závodníků skákal z nižšího nájezdového okna.

Závod o olympijské medaile na středním můstku začne v sobotu v 18:45 SEČ a v přímém přenosu ho vedle programu ČT4 nabídne i zpravodajský web ČT24.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články