Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

James a Cchaj Süe-tchung jsou znovu mistry světa v U-rampě

Sierra Nevada - Staronové mistry světa má soutěž v U-rampě. Snowboardisté Scotty James z Austrálie a Číňanka Cchaj Süe-tchung dokázali na šampionátu v Sierra Nevadě zopakovat předloňské triumfy z Kreischbergu.

Dvaadvacetiletý James potvrdil roli favorita. Letošní vítěz X-Games, což dokázal jako první Australan, ovládl v Sierra Nevadě kvalifikaci a nejlepší byl i ve finále. První i druhá jízda mu stačily na zlato a třetí už si vychutnal. Neskákal, jen vyjel na hranu rampy a v červených rukavicích z klokaní kůže si plácal s fanoušky.

James, který nedávno v generálce na olympijské hry v Pchjongčchangu porazil i legendárního Shauna Whitea, vyhrál ziskem 97,5 bodu. Stříbro získal s odstupem více než pěti bodů olympijský vítěz ze Soči Iouri Podladtchikov, moskevský rodák reprezentující Švýcarsko. Z bronzu se radoval jeho krajan Patrick Burgener.

Cchaj Süe-tchung zvítězila ziskem 90,75 bodu z první ze tří jízd, ale na zlato by jí stačilo i 88 bodů z třetího kola. Stříbro získala Japonka Haruna Macumotová (84,75), Clemence Grimalová z Francie potřebovala na bronz 79 bodů.

Výsledky MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu:

U-rampa:

Muži: 1. James (Austr.) 97,50, 2. Podladtchikov 93,25, 3. Burgener (oba Švýc.) 90,50, ...v kvalifikaci 22. Nečas, 25. Pajer.

Ženy: 1. Cchaj Süe-tchung (Čína) 90,75, 2. Macumotová (Jap.) 84,75, 3. Grimalová (Fr.) 79,00, ...v kvalifikaci 30. Pančochová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články