Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jakš skončil ve sprintu v Toblachu sedmý, Nývltová osmá

Toblach - Sedmý skončil běžec na lyžích Martin Jakš v dnešním sprintu volnou technikou v rámci Tour de Ski v Toblachu, jen o místo horší byla Eva Nývltová. Závod mužů vyhrál Kanaďan Devon Kershaw, druhým místem potvrdil celkové vedení Švýcar Dario Cologna. Sprintu žen kralovala Petra Majdičová a po pěti etapách Tour se posunula na druhé místo za Polku Justynu Kowalczykovou. Z českých reprezentantů ve sprintu bodovali i 18. Dušan Kožíšek a 21. Martin Koukal. O čtyři místa a šestnáct setin sekundy unikl postup z kvalifikace Lukáši Bauerovi.

Cologna má před šestou etapou náskok 42,8 vteřiny na Kershawa, třetí je Švéd Marcus Hellner (odstup 1:14,1) a čtvrtý Nor Petter Northug (1:45,4). Jakš se posunul z devátého na sedmé místo a má ztrátu 2:10,7 na Colognu. Obhájce Bauer se propadl z osmého na 12. místo a musí dohánět skoro tříminutové manko (2:52,0).

V celkovém pořadí běžkyň Kowalczyková vede před Majdičovou o 39,1 vteřiny. Nývltová se posunula na 15. místo a za Polkou zaostává o 3:33 minuty.

Jakš čtvrtfinále sprintu bez problémů vyhrál a v semifinále spurtoval o druhé postupové místo. Do cílové rovinky ale najel vnější stopou, ve fotofiniši skončil třetí za Švédem Jesperem Modinem a nepostoupil ani časem. První semifinále bylo rychlejší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články