Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jakš má za sebou vydařenou přípravu, soustředí se na MS

Praha - Žádné vážnější zdravotní problémy, víc přípravy na sněhu, nové lyžařské boty na míru a nově také starost o potomka. To bylo léto běžce na lyžích Martina Jakše, který by měl být v zimě společně s Lukášem Bauerem tahounem českého týmu. Věří, že formu má dobrou, a chce ji zúročit zejména na mistrovství světa ve Val di Fiemme. Kvůli tomu dokonce vynechá některé ze závodů světového poháru.

Martin Jakš
zdroj: ČT24

Kvůli mistrovství světa, na němž bude jeho hlavním závodem 15 km volnou technikou, je Jakš ochoten dokonce předčasně ukončit své účinkování na Tour de Ski na přelomu roku. "Když to nebude k tomu, tak z Tour de Ski odstoupím, abych pošetřil síly a mohl trénovat," řekl na setkání s novináři Jakš. "Prostě když nebudu do desítky, tak se přeci do toho kopce nebudu trápit," žertoval v narážce na závěrečné náročné stoupání na Alpe Cermis.

S tréninkem začali čeští běžci už v červnu na ledovci Dachsteinu. Pak strávili deset dní v Oberhofu, kam se o několik dnů později vrátil Jakš jezdit sám. Nyní má reprezentace za sebou další dvě soustředění na Dachsteinu. "Bylo toho dost a z přípravy mám dobrý pocit, věřím, že to bude slušné. Rozjezd byl trochu pomalejší, teď zdraví ale drží," řekl. "Cítím se lepší a také zkušenější," prohlásil Jakš.

Skupina pod vedením Miroslava Petráska prý funguje, třebaže v ní kvůli zdravotním problémům často chyběli Jiří Magál a Lukáš Bauer, klíčoví muži do štafety. "Ale už jsou oba v pořádku, navíc skupina táhne i bez nich," upozornil Jakš na další členy, zejména Aleše Razýma a Ondřeje Horynu. "Mám z té party dobrý pocit. Jsme kompaktní a umíme si pomoci. I proto bude štafeta letos důležitá," uvedl Jakš.

Třebaže strávil celé léto na ledovcích a na soustředěních, našel také čas se věnovat osmiměsíční dceři Šarlotě, které se narodila v únoru jeho ženě Heleně, sestře cyklisty Romana Kreuzigera. "Aspoň doma nemusím myslet na lyžování a věnuju se rodině, hlava je volnější," prohlásil Jakš. Všichni stihli také Kreuzigerovu nedávnou svatbu v Itálii. "Oslavili jsme to na otočku a jeli zase pryč," řekl lyžař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články