Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jakš má angínu a Tour de Ski nedokončí

Toblach (Itálie) - Martin Jakš onemocněl angínou, dostal antibiotika a Tour de Ski pro něj skončila. V průběžném pořadí etapového závodu byl patnáctý, na start stíhacího závodu na 35 kilometrů volnou technikou z Cortiny do Toblachu se už ale nepostavil.

Martin Jakš
zdroj: Isifa/EPA

Jakš sezonu zahájil právě až při Tour de Ski, neboť si z tréninkového kempu na ledovci přivezl únavovou zlomeninu žebra. Odpočíval několik týdnů a chtěl se připravit právě na prestižní závod, v němž prokázal solidní formu. Už na závěrečném soustředění na ledovci Tauplitz ale cítil lehké problémy, jeho stav se pak ještě zhoršil v úterý na Nový rok.

Martin Jakš:

"Nevěděl jsem, co od té sezony čekat, jak na tom jsem, takže mě to docela překvapilo, jak jsem na tom dobře. Forma relativně byla, asi by to nebylo špatné, ale neudělám nic, musím se s tím vyrovnat."

"Už tam (na Tauplitzu) lékař Koldovský tvrdil, že to není optimální, tak jsem cucal tabletky na krk," řekl Jakš, který zhoršení stavu přičítá hned úvodnímu vydařenému prologu v Oberhofu, kde nebylo příznivé lyžařské počasí. "Tam to bylo náročné, přidalo se k tomu počasí, únava a pak se ta nemoc rozjela," uvedl. Lékaři mu teď proto nasadily silné léky, aby se dal rychle do pořádku.

Takový začátek sezony si Jakš vůbec nepředstavoval. "Rád bych závodil, protože dneska se tady konečně udělalo hezky," poukázal na slunečné počasí v dějišti. "Ale dohodli jsme se, že se radši pokusím rychle vyléčit," dodal hlavně s ohledem na únorové mistrovství světa ve Val di Fiemme.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články