Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jakš je před finále Tour de Ski třetí

Val di Fiemme - Český běžec na lyžích Martin Jakš se po předposlední etapě Tour de Ski posunul na průběžné třetí místo. V dnešním závodě na 20 kilometrů klasicky s hromadným startem doběhl stejně jako v předchozí etapě čtvrtý, když ve spurtu vedoucí skupiny prohrál až ve fotofiniši s Kanaďanem Devonem Kershawem. Lukáš Bauer byl třináctý a celkově se posunul na desáté místo. Sedmý díl Tour de Ski vyhrál Petter Northug z Norska před vedoucím mužem seriálu a vítězem z roku 2009 Dariem Colognou ze Švýcarska.

Seveřan stále ztrácí na lídra přes minutu, třebaže vedle premiérového vítězství v sezoně SP vybojoval na dnešních speciálně hodnocených sprintech v průběhu závodu 90 sekund k dobru.

Pro deset bonusových sekund si doběhl i Jakš, o jeho posunu na medailovou pozici ale rozhodl špatný den dosud druhého Marcuse Hellnera ze Švédska. Ten dokončil závod s téměř dvouminutovou ztrátou na vítěze.

Tour de Ski vyvrcholí v neděli ve Val di Fiemme závěrečným závodem na devět kilometrů s proslulým stoupáním na Alpe Cermis. Jakš ztrácí na druhého Northuga zhruba minutu a půl, jeho hlavním cílem tedy bude spíše hájit bronz. Za ním se totiž drží v rozpětí necelé půlminuty sedm soupeřů včetně Bauera, který za ním zaostává o 27,4 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články