Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jakš a Janečková získali na domácím šampionátu tři tituly

Harrachov (Semilsko) - Běžci na lyžích Martin Jakš a Iva Janečková dosáhli na domácím šampionátu v Harrachově na mistrovský hattrick. V Krkonoších vyhráli páteční týmový sprint, sobotní štafetu a dnešní závod volnou technikou.

Martin Jakš vítězí na Mistrovství ČR
zdroj: ČT24

"Páteční týmový sprint se mi ještě nejel moc dobře, ale měl jsem výborného parťáka Aleše Razýma," uvedl Jakš. Ve štafetě neměla elitní formace Dukly Liberec konkurenci, všichni zajeli nejlepší časy.

A dnešní volná desítka byla Jakšovým galapředstavením. Zajel tam historicky rekordní čas 19:41,3 a druhého Razýma porazil o 17,9 sekundy. Bronz získal Jiří Magál těsně před Martinem Koukalem, jenž se v této sezoně specializoval na dálkové běhy. "Na mě to bylo najednou už moc krátké, když celou sezonu jezdím úplně jiné štreky. Ale jsem docela spokojený," uvedl Koukal.

Jakše příští víkend čeká tečka za sezonou v podobě maratonu na 50 km. Pojede ho buď na Mísečkách, nebo ve finále Ski Classics ve švédském Valadalenu. "Ještě se rozhodujeme," dodal.

Janečková těsně porazila Nývltovou

Janečková potvrdila velice solidní formu z celé druhé poloviny sezony. Dokázala přispět k výhře v týmovém sprintu, který obvykle nejezdí. Pak i ve štafetě a na volné pětce, vždy o sekundu. "Jo, o prsa, aspoň to bylo zajímavé," řekla s úsměvem. Dnes celý závod stahovala náskok reprezentační kolegyně Evy Nývltové. První okruh ztrácela sedm sekund, druhý v kopcích dorovnala, až ve třetím měla víc sil.

Také ve štafetě se musela hodně snažit, neboť na prvním úseku Boudíková v závěru okruhu zabloudila a Moravcová na druhém ještě spadla. "Ale věřila jsem si a ustála to i v nebezpečných sjezdech. Teď ještě aby vyšla obhajoba na třicítce příští víkend a můžeme si dát dovolenou," dodala.

Výsledky mistrovství ČR v běhu na lyžích

Muži:

10 km volně: 1. Jakš 19:41,3, 2. Razým -17,9, 3. Magál -45,2, 4. Koukal -49,1, 5. Kožíšek -56,8, 6. Horyna (všichni Dukla Liberec) -1:09,4.

Štafeta 3x5 km:

1. Dukla Liberec I (Razým, Magál, Jakš) 39:15,2, 2. Dukla Liberec II (Horčička, Horyna, Lopota) -1:32,9, 3. SK Nové Město na Moravě (Augustinák, Šrail, Ročárek) -1:59,5.

Ženy:

5 km volně: 1. Janečková (SK Jablonec) 13:27,7, 2. Nývltová (Olfin Car Trutnov) -1,2, 3. Moravcová (SK Jablonec) -9,9,

Štafeta 3x3,3 km:

1. Ski klub Jablonec (Boudíková, Moravcová, Janečková) 26:54,8, 2. SK Nové Město na Moravě (Klaclová, Ostrejšová, Chrástková) -1,0, 3. Královéhradecký kraj (Grohová, Schejbalová, Nývltová) -43,2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články