Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ital Innerhofer slaví třetí výhru ve sjezdu SP

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Italský lyžař Christof Innerhofer si ve sjezdu Světového poháru v německém Garmisch-Partenkirchenu dojel pro třetí triumf v sezoně. Za ním se na stupních vítězů seřadili Rakušané Georg Streitberger a Klaus Kröll. Osmadvacetiletý Innerhofer navázal na triumfy ze sjezdů v Beaver Creeku a Wengenu a celkově zaznamenal šestý dílčí triumf v seriálu. "Jel jsem na 120 procent, protože tady se mi vždycky daří. Prostě vím, že tady umím jezdit rychle," uvedl italský lyžař.

Christopf Innerhofer
zdroj: CTK-AP

Streitberger za Innerhoferem zaostal o 12 setin a poprvé v kariéře se dostal na stupně vítězů. Jeho nejlepším předchozím výsledkem bylo pět let staré čtvrté místo ze sjezdu v Lake Louise. "Konečně jsem dobré časy z tréninku dokázal zajet i v závodě. V prostřední části trati to byl trochu boj, ale neudělal jsem žádnou velkou chybu, to bylo důležité," prohlásil.

Páté místo obsadil mistr světa Aksel Lund Svindal z Norska a se ziskem 359 bodů se posunul do čela průběžné klasifikace SP ve sjezdu. Na druhou příčku odsunul dnes osmého Dominika Parise a před italským rivalem vede dva závody před koncem o deset bodů. Kröll je třetí a ztrácí 15 bodů. 

V celkovém hodnocení SP je Svindal druhý a za vedoucím obhájcem Marcelem Hirscherem z Rakouska, který v Garmisch-Partenkirchenu nestartoval, zaostává o 169 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články