Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Individuální závod v Anterselvě opanovaly německé biatlonistky

Anterselva (Itálie) - Německá biatlonistka Magdalena Neunerová vyhrála individuální závod Světového poháru na 15 km v Anterselvě. Z českého kvarteta bodovaly 26. Magda Rezlerová a 30. Veronika Vítková. Rezlerová si po třech chybách na střelnici připsala dosavadní maximum v této sezoně. Vítková rovněž třikrát minula a za svou reprezentační kolegyní zaostala o 24 sekund.

Triumf německých biatlonistek podtrhly druhým místem Kati Wilhelmová a třetí Andrea Henkelová. Nikdo však dnes nestačil na suverénně nejrychlejší běžkyni Neunerovou, která měla náskok 5,5 sekundy i přesto, že nasbírala tři trestné minuty. Dlouho byla nejvážnější kandidátkou na prvenství Henkelová, na závěrečné stojce ale dvakrát minula terč.

Další Češka Zdeňka Vejnarová doplatila na horší střelbu a obsadila 58. příčku, Veronika Zvařičová skončila ještě o šest míst za ní.

Biatlonistky čeká v posledním dílu Světového poháru před olympiádou ještě páteční sprint a nedělní stíhací závod. Muži mají individuální závod na programu ve čtvrtek a půjde především o souboj Tomáše Holubce s Romanem Dostálem o poslední volné místo do Vancouveru. "Tomáše a Romana jsme nasadili do stejné skupiny, aby měli pokud možno stejné podmínky," dodal Rybář. Stejný závod SP zde vyhrál před devíti lety Zdeněk Vítek, jenž rovněž nebude na startu chybět.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články