Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hudec: Jsem zklamaný. Vím, že umím zajet lépe

Svatý Mořic – V cíli kroutil hlavou na znamení nespokojenosti. Z konečného 32. místa v superobřím slalomu evidentně radost neměl. Český reprezentant Jan Hudec stále hledá optimální formu a zatím ji nenašel ani na mistrovství světa. Zdravotní nebo materiální neduhy, které jej trápily v průběhu letošní sezony, jsou však zažehnány. Pětatřicetiletý sjezdař proto doufá, že lepší výsledky brzy přijdou.

Jan Hudec během super-G ve Svatém Mořici
zdroj: DPA autor: Michael Kappeler

"S časem spokojen nejsem. Pochopitelně jsem věděl, že to není jízda na pódium, ale myslel jsem si, že jsem blíž. Udělal jsem stejnou chybu jako během tréninku. V nejdůležitější části, kde je úplná placka. Ztratil jsem tam rychlost i čas. Odstup bezmála čtyř vteřin jsem nečekal," hodnotil Hudec.

Nejvíce jej mrzela zaváhání ve vrchní části trati, kde měl z jízdy paradoxně dobrý pocit. "To mě trošku mrzí. Celkově jsem zklamaný, protože vím, že umím zajet lépe," doplnil rodák z Šumperku, kterého ve Svatém Mořici čeká ještě vystoupení ve sjezdu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda v super-G na MS Jana Hudce

Po zdravotních problémech s kolenem je nicméně připraven měřit se s ostatními. "Posledních pár týdnů jsem už trénoval dost a posílil zejména pravou nohu, což pomohlo kolenu. Cítím se dobře na to, abych zajel slušný čas. Proto doufám, že to bude ve sjezdu lepší," pokračoval Hudec.

Úsměv na tváři mu vykouzlilo alespoň počasí a skutečnost, že dokončil závod bez bolesti. "Pořád jezdím za klukama, kteří se celé léto připravovali. Já to cítím tak, že jsem se musel vytrénovat na sezonu skrz úvodní podniky. Pokaždé, když sjedu kopec a udělám pár opravdu dobrých oblouků, mi stoupne sebevědomí," zakončil Hudec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články