Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hromadný závod biatlonistů na MS vyhrál Rakušan Landertinger

Pchjongčchang (Korea) - Rakušan Dominik Landertinger se dnes překvapivě stal biatlonovým mistrem světa v závodě na 15 kilometrů s hromadným startem. Druhý skončil v Pchjongčchangu jeho krajan Christoph Sumann před Ivanem Čerezovem z Ruska. Čeští biatlonisté se závodu nezúčastnili.

Ole Einar Björndalen z Norska, vítěz předchozích tří individuálních závodů, doběhl čtvrtý. Nejúspěšnější biatlonista všech dob přitom mířil k opětovnému triumfu, protože ještě na poslední střelbu přijel jako první se zhruba půlminutovým náskokem před pronásledovateli. Dvakrát však netrefil terč, takže po trestných kolech se do závěrečného úseku vydala společně čtyřčlenná skupina.

Mezi závodníky této čtveřice měl nejméně sil pětatřicetiletý Björndalen, který startoval ve všech předchozích závodech včetně štafety. Na útok dvacetiletého Landertingera nezareagovali ale ani ostatní soupeři, od Čerezova s Björndalenem se pak odpojil i Sumann, jenž s devítisekundovou ztrátou završil rakouský double. Pro Rakousko to byly první individuální medaile z MS od roku 2000, kdy v Oslu Wolfgang Rottmann a Ludwig Gredler oslavili rovněž dvojnásobný triumf.

Björndalen před sebe musel ve stoupání pustit i Čerezova a svoji bohatou medailovou sbírku třináctinásobný mistr světa tentokrát nerozšířil. Cílem proběhl s mankem 21 sekund na vítěze, od bronzu jej dělilo sedm sekund.

Výsledky závodu mužů s hromadným startem (15 km):
1. Landertinger 38:32,5 min. (3 tr. okruhy), 2. Sumann (oba Rak.) -8,9 (3), 3. Čerezov (Rus.) -13,9 (2), 4. Björndalen (Nor.) -21,1 (3), 5. Rösch (Něm.) -34,7 (4), 6. Sikora (Pol.) -36,5 (5), 7. Čudov (Rus.) -45,9 (4), 8. Eder (Rak.) -50,6 (2), 9. S. Fourcade (Fr.) -52,8 (3), 10. De Lorenzi (It.) -53,5 (3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články