Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradilek, Kolocová i Emmons míří do Ria. S Českou televizí

V komentátorském týmu České televize pro letní olympijské hry v Riu se představí pět bývalých i současných sportovních osobností. Jedná se o nejvyšší počet expertů v historii olympijského vysílání u nás.

Vavřinec Hradilek
zdroj: kanoe.cz

"Náš program obohatí postřehy skvělých sportovců, kteří nám umožní ještě lépe uvést diváka do atmosféry velké sportovní události," prozradil Robert Záruba, který bude v roli redaktora olympijského studia znovu působit spolu s Jaromírem Bosákem.

Na spolukomentování se tak budou podílet trojnásobná olympijská medailistka Kateřina Emmons, hvězda londýnské olympiády Kristýna Kolocová, stříbrný medailista Vavřinec Hradilek, finalistka víceboje v gymnastice OH 2000 Jana Komrsková a stálý expert ČT a bývalý vynikající cyklista Lubor Tesař.

Každý z nich bude nejenom komentovat své sportovní disciplíny, ale zároveň bude spolu s námi uvádět olympijský program ze studia v Riu. "Přímo z Ria budu komentovat gymnastické sporty. Zejména se těším na vystoupení Davida Jessena, jež nás bude na olympiádě reprezentovat poprvé v kariéře. A samozřejmě jsem zvědavá na to, zda pomyslný trůn opět ovládnou závodníci z Číny nebo Japonska, či zda překvapí někdo zcela jiný," prozradila Komrsková. 

Komentování sportovní střelby se ujme spolu s Michalem Dusíkem Emmons. "Role komentátorky bude mým dalším splněným snem. Od Michala Dusíka vím, kolik času zaberou přípravy, abychom my, diváci, měli ze sportovních událostí co nejlepší zážitek. A jelikož nechci být pátým kolem u vozu, začínám se také připravovat. A třeba i přemýšlet nad historkami ze zákulisí, kterými se pokusím komentáře oživit," avizuje Emmons.

Bývalý reprezentant a pátý muž olympiády v Barceloně Lubor Tesař dívákům přiblíží cyklistické zákulisí, Jiřího Hölzela doplní při vodním slalomu a kanoistice Vavřinec Hradilek a komentátorovi Jiřímu Rejmanovi bude při provázení plážovým volejbalem sekundovat Kristýna Kolocová.

"Na olympiádu se připravuji, jak jen mi čas a možnosti dovolí. Komentovala jsem s Jirkou Rejmanem mistrovství Evropy, při kterém jsme si doladili, jak nám co vyhovuje a načerpala jsem od něj cenné rady. Samozřejmě i více sleduji týmy, které se na olympiádě představí, abych měla co nejaktuálnější informace. A co se studia týče, doufám, že se nám spolu s ostatními experty podaří udělat vysílání díky našim poznatkům, názorům, zkušenostem a zážitkům ještě zajímavější," dodává Kristýna Kolocová.

Vysílání z  Rio de Janeira, které bude od 5. do 21. srpna hostit nejen stanice ČT sport, ale i Dvojka České televize, nabídne divákům kompletní program letních olympijských her, ve kterém se letos rozdělí 306 sad medailí v osmadvaceti sportovních disciplínách.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradílek se těší do Ria na roli spolukomentátora

Hlavní zprávy

Nejčtenější články