Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Houston bez Watsona ztrácí naděje na play-off, Wentz zkrotil Broncos

Předčasně skončila sezona pro další velkou hvězdu letošní NFL. Quarterback Houstonu Deshaun Watson si přetrhl křížový vaz v koleni a Texans bez svého hvězdného nováčka mohou na postup do play-off prakticky zapomenout. Do mizérie zabředává i Denver, Broncos nepomohla ani změna na pozici rozehrávače a ve Philadelphii utrpěli debakl 23:51. Carson Wentz přihrál na čtyři touchdowny a v této statistice nemá v lize konkurenci.

Deshaun Watson
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Nicholson

Watson utrpěl zranění v bezkontaktní části čtvrtečního tréninku a do hry by se mohl vrátit nejdříve na začátku příští sezony. Už tak takřka nezacelitelnou ránu v šancích Houstonu na play-off ještě více rozjitřila domácí porážka se slabým Indianapolis 14:20.

Souboj o vítězství v AFC South se tak smrskl takřka jistě na dvojici Tennessee – Jacksonville. Titans udolali Baltimore 23:20, Jaguars neměli problémy se Cincinnati a zvítězili 23:7. Oba týmy mají shodnou bilanci 5-3 a na Texans náskok dvou výher.

Carson Wentz
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Denver pod tlakem tří porážek za sebou vsadil na hřišti nejlepšího týmu sezony Philadelphie na náhradníka Brocka Osweilera a kritizovaný quarterback znovu nepřesvědčil. Ofenziva pod jeho taktovkou takřka neexistovala, výpadek ale zaznamenala i jindy vychvalovaná obrana Broncos a Wentz se spoluhráči si na hřišti dělali prakticky, co chtěli.

Vedle Wentze zazářil především nováček Corey Clement, který si z pozice running backa připsal tři touchdowny, prosadila se i čerstvá posila Eagles z Miami Jay Ajayi. Philadephia vedla po třech čtvrtinách propastným rozdílem 35 bodů a Broncos dokázali korigovat až v závěru.

Radost hráčů Philadelphie Eagles
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Před Denver se v pořadí AFC West dostal Oakland, Raiders uspěli na hřišti Miami zejména zásluhou dvou bodových běhů Marshawna Lynche. Divizi dál bezpečně vede Kansas City, ačkoliv prohrálo potřetí z posledních čtyř zápasů.

Chiefs nestačili v jednom z hlavních taháků neděle na Dallas, kterému výhru 28:17 zajistily dva catche Cole Beasleyho a běhy dvou hlavních hvězd Cowboys, Ezekiela Elliotta a rozehrávače Daka Prescotta.

Dak Prescott
zdroj: Reuters

Dallas v NFC East sice s bilancí 5-3 výrazně ztrácí na vedoucí Eagles (8-1), přesto drží jednu z divokých karet pro play-off. Druhou mají ve své moci Carolina Panthers, kteří díky výbornému výkonu Cama Newtona dokázali otočit důležitý divizní souboj s Atlantou. Falcons mají v posledních pěti zápasech velmi slabou bilanci 1-4, trápí se především v útoku a rozhodně nevypadají jako tým, který měl na začátku roku na dosah Super Bowl.

Rozpaky momentálně panují rovněž v Seattlu. Stejně jako minulý týden duel s Houstonem, tak i souboj s Washingtonem nabídl v závěru obrovské drama, které ovšem tentokrát nedopadlo pro Seahawks dobře. Seattle se od začátku trápil, za tři čtvrtiny se zmohl pouze na safety a s Redskins prohrával 2:10.

Ale ačkoliv kopáč Blair Walsh hned třikrát minul pokus o field goal a Seahawks nedokázali proměnit ani jednu ze dvou dvoubodových konverzí, dokázali ve čtvrté čtvrtině utkání otočit na 14:10. Washington měl na svůj závěrečný drive pouze 94 sekund, nakonec ale Kirku Cousinsovi stačilo jen o něco víc než půl minuty.

Quarterback Washingtonu Kirk Cousins
zdroj: USA Today Sports autor: Kirby Lee

Rozehrávač Redskins dvěma přesnými dlouhými přihrávkami dostal svůj tým na jeden yard od endzóny domácích a running back Rob Kelley v další rozehrávce už protlačil šišku za čáru. Přesto mohli Seahawks ještě vyhrát, závěrečný pokus Russella Wilsona o Hail Mary z poloviny hřiště ale jeho spoluhráči zachytit nedokázali.

Na prvním místě v divizi NFC West se tak osamostatnili Los Angeles Rams. Tým pod vedením loňské jedničky draftu Jareda Goffa si vede nad očekávání a už nyní má na kontě více výher než loni za celou sezonu. Berani zvítězili v New Yorku nad Giants drtivě 51:17 a v Národní konferenci mají shodnou bilanci 6-2 jako třetí Minnesota a druhé New Orleans. Saints prodloužili šňůru úspěchů na šest po pohodlné výhře 30:10 nad Tampou.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články