Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Horváth o losu LM: "Jsme proti nim trpaslíci"

Praha - Čtvrteční los Ligy mistrů poslal Viktorii Plzeň do velmi obtížné základní skupiny s obhájcem trofeje Bayernem Mnichov, hvězdami nabitým Manchesterem City a ruským mistrem CSKA Moskva. I třetí místo by v nabité skupině bylo pro Plzeň úspěchem, kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth ale dopředu zbraně rozhodně neskládá. "Dočkali jsme se celkem zajímavých soupeřů, takže očekávání jsou veliká a uvidíme, co se nám podaří uhrát," prohlásil Horváth pro Sportovní zprávy ČT sport.

Pavel Horváth
zdroj: isifa/mafra autor: Michal Šula

"Víme, koho jsme dostali. Jsou to všechno velkokluby. My jsme proti nim trpaslíci, ale budeme se snažit udělat maximum, abychom vydřeli nějaké body a prosadili se i proti těmto obrovským mužstvům," hlásí klíčový hráč Viktorie. Pavel Horváth prožíval losování ve společnosti svých spoluhráčů z Viktorie a nakonec přiznal, že zpočátku ze soupeřů, které Plzni přiřkl los, velkou radost neměl.

"Stejně jako před dvěma lety jsem se držel za hlavu, protože jsme dostali obhájce trofeje, což je velké sousto. A dál i Rusáky a Manchester City, což nejsou jednoduší soupeři. V osudí ale nikdo slabý nebyl a myslím si, že jak my, tak fanoušci se máme na co těšit. A budeme samozřejmě chtít dokázat, že umíme hrát fotbal a udělat co nejlepší výsledky, abychom neudělali ostudu – nejenom Plzni, ale celému českému fotbalu," doufá Horváth.

Respekt budí především loňský vítěz Bayern Mnichov, velké věci se ale dají čekat i od bohatého Manchesteru City. Anglický klub sice loni v Lize mistrů dohrál již v základní skupině, ale v Premier League nakonec dosáhl na druhé místo. Před novou sezonou navíc přivedl na lavičku úspěšného kouče Manuela Pellegriniho a za posily neváhal utratit zhruba tři miliardy korun.

"Ty peníze jsou až úplně nesmyslné. Ale myslím si, že hráči, kteří jsou v Manchesteru, jsou samozřejmě velmi dobří, a uvidíme, jak se jim mužstvo podaří poskládat. Není jednoduché poskládat mužstvo z tolika hvězd, ale ti hráči jsou samozřejmě famózní a nebude nic jednoduchého se proti nim prosadit. Věřím ale, že už máme nějaké ostruhy, a doufám, že neuděláme ostudu," vyhlašuje plzeňský kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth

Nejen v zápasech Ligy mistrů se ale budou muset Plzeňští obejít bez reprezentanta a opory středních řad Vladimíra Daridy, kteří před několika málo dny přestoupil do německého Freiburgu. "Věřím, že máme mužstvo složené tak, že budeme schopni ho nahradit," doufá Horváth.

Podle předpokladů by Daridovo místo měla zaujmout letošní posila z Olomouce Tomáš Hořava. "Tomáš Hořava předvádí, že je to kompletní fotbalista a umí si na hřišti poradit ve složitých situacích. Myslím si, že je jen otázka času, než si na sebe zvykneme spolu, abychom navázali na spolupráci, kterou já jsem měl s Vláďou. Ale je tady i Mára Hanousek," připomíná kapitán Plzně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články