Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Horváth: Jsem přesvědčený, že v Plzni zůstanu

Praha - Kariéra Pavla Horvátha se pomalu chýlí ke konci. Kapitán Viktorie Plzeň a symbol přerodu provinčního "jo-jo" klubu do elitního českého celku svou poslední sezonu zatím většinou působil v roli náhradníka, hráče "rezervního" týmu Domažlic či asistenta trenéra. Tak či onak však vypomáhá svému klubu, který chce dovést ke třetímu titulu. Jak vidí druhou polovinu sezony i svou budoucnost, poodhalil v odpovědích na chatu ČT sport.

Ilustrační foto

"Zatím se pořád cítím lépe jako hráč, nicméně přerod už začal a budu si muset zvykat na to, že budu mimo hřiště bez šance zasáhnout," přemítá Horváth. "Na jaře každopádně plánuji působit na hřišti. Pokud nebudu hráčsky využíván v Plzni, chtěl bych být k dispozici v Domažlicích. Myslím, že jsme předběžně na této variantě domluveni jak s vedením Viktorie, tak s vedením Domažlic," doplňuje plzeňský kapitán.

Horváth od začátku sezony působí i jako asistent trenéra a na starosti má kromě jiného standardní situace. Jaká však bude jeho přesná role, však ještě s jistotou neví. "Během několika dní bych se měl sejít s vedením Viktorie a definitivně upřesnit moji roli v Plzni. Každopádně se těším, bude to pro mě nová výzva," věří Horváth. "S trenérem jsme mluvili, měl bych být připraven v průběhu zápasu, když bude potřeba a moje práce jako hráče je přesvědčovat každý den trenéra, že můžu být prospěšný týmu."

Devětatřicetiletý středopolař se již na začátku sezony rozhodl, že po skončení ročníku ukončí kariéru, a tak má nyní dost času k rekapitulaci. Lítost z konce svého hráčského působení necítí. "Určitá nostalgie ale samozřejmě přichází. Mám pocit, že chybět mi nejvíc bude ten každodenní život kolektivu v šatně," myslí si Horváth. Kontakt s kabinou však prý bude mít nadále, jen v jiné roli. "Jsem přesvědčený, že v Plzni zůstanu," říká bývalý reprezentant.

Horváth tak zkusí začít s trenérskou kariérou v Plzni a nevylučuje - i když s notnou dávkou ironie -, že by jednou chtěl být i jejím hlavním trenérem,. "Ano, snad, asi, možná ano. Kdyby zatím teda radši nikdo jinej. Teď vážně – myslím si, že mám ještě čas," tvrdí záložník, pro něhož by trenérským snem bylo působit v Japonsku. "Tam bych se kdykoliv vrátil hrozně rád, je to takový můj dlouhodobý nový skrytý trenérský sen," usmívá se Horváth.

Jaký by byl Horváthův trenérský styl? "Já budu ten trenér, který bude určitě chtít vybojovat, rozbít a zneškodnit protivníka," vtipkuje plzeňský záložník a říká, že nejvíce inspirace mu dodala spolupráce s trenérem Pavlem Vrbou. "Ne, samozřejmě si dělám srandu. Je jasné, že za poslední roky jsem toho nejvíc zažil s trenérem Vrbou, takže nejvíc připadá v úvahu on a jeho vedení tréninků a přípravy na zápas," hodnotí Horváth.

Plzeňský kapitán prý při zpětném pohledu na svou kariéru má jedinou výčitku. "Myslím, že můžu s kariérou být velmi spokojen. Jediné, nad čím jsem párkrát přemýšlel, bylo, jestli jsem místo přestupu do Galatasaraye neměl zůstat ve Sportingu Lisabon. Nicméně, to jsou kdyby a na ty se nehraje," říká Horváth.

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články