Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hollande s Bachem se radují z olympijské kandidatury Paříže

Paříž – Francouzská metropole Paříž tento týden ohlásila kandidaturu na pořádání olympijských her v roce 2024 a rázem se zařadila mezi hlavní favority. Po setkání francouzského prezidenta Francoise Hollanda s předsedou Mezinárodního olympijského výboru Thomasem Bachem je jasné, že naděje metropole nad Seinou jsou vysoké. 

Je nám líto, video expirovalo.
Paříž kandiduje na pořádání OH 2024, radost má Bach i Hollande

Do volby pořadatele zbývají ještě dva roky, v případě vítězství by Paříž uspořádala Hry už potřetí, ovšem poprvé od roku 1924. Olympiáda by se tak do francouzské metropole vrátila přesně po sto letech. Tu poslední v roce 1924 zorganizoval sám baron Pierre de Coubertin.

"Pro nás je to velká výzva - výzva účastnit se, tak jak to zdůrazňoval Pierre de Coubertin. Ale také udělat všechno pro to, aby naše kandidatura byla úspěšná. Pro celou Francii by byla skvělá příležitost mít tady olympijské hry v roce 2024," prohlásil prezident Hollande.

"Jsme velice šťastní, když vidíme, jak se Francie chystá na kandidaturu. A já jsem si opravdu pevně jistý, že Paříž bude velice silným kandidátem, který nadchne všechny členy olympijského výboru. Francie má olympijskému hnutí hodně co nabídnout," liboval si Bach.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články