Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisty vystřídali v O2 Areně krasobruslaři

Praha - Na ledě pražské O2 Areny se v úterý a ve středu tvrdě bojovalo o český hokejový titul, ale ve čtvrtek muže s pukem a hokejkami vystřídali krasobruslaři. Olympijský šampion Jevgenij Pljuščenko totiž potřetí přivezl do Prahy show Králové ledové arény. Krasobruslařské představení, ve kterém účinkovali i Tomáš Verner s Michalem Březinou sledovalo na 8000 diváků. Záznam exhibice můžete sledovat v pátek ve 20:45 na programu ČT 4 Sport.

Půl hodiny po plánovaném začátku si museli diváci počkat, než se na ledě objevil Jozef Sabovčík a přišlo úvodní defilé účinkujících. Hned po něm se na ledě objevila poprvé hlavní hvězda programu Pljuščenko se svým dvorním houslistou Edvinem Martonem.

V první polovině programu vystoupil také juniorský vicemistr světa Michal Březina s exhibičním programem na Zpívání v dešti, při němž mu nechybělo nezbytné paraple. Dvojnásobný mistr světa Stéphane Lambiel zase ukázal, že i když mu zdravotní stav nedovoluje vrcholově trénovat, z výrazu, elegance a rychlosti piruet nic neztratil.

V druhé polovině se představil nejlepší český krasobruslař

Největší tahák pro české publikum Tomáš Verner se na ledě objevil v úvodu druhé poloviny programu, kdy zopakoval exhibiční číslo na hudbu Michaela Jacksona z mistrovství světa. Loňskému evropskému šampionovi, který měl největší ovace ze všech účinkujících, se nechtělo z ledu. Přidával bez hudby a pak si od moderátora Leoše Mareše vypůjčil mikrofon, aby sám zadýchaným hlasem uvedl mistry světa v kategorii sportovních dvojic Alionu Savchenkovou a Robina Szolkowého.

Nakonec nedošlo na avizované společné vystoupení Vernera se Sabovčíkem a program uzavřel znovu Pljuščenko. Ruský krasobruslař předvedl kostru volné jízdy v rytmu tanga, kterou připravuje na olympiádu ve Vancouveru. V plné skokanské síle se však ještě neukázal.

"Do září mám ještě přípravné kempy na různých místech s trenérem, choreografem a kondičním trenérem. V září po malých závodech v Rusku se začnu účastnit mezinárodních soutěží," uvedl ruský krasobruslař.

Do čtvrtka na ledě zase přibudou reklamy a branky, kolem plochy mantinely a hokejisté Karlových Varů budou moci v pátém finálovém utkání s domácí Slavií rozhodnout o zisku titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články