Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hokejisty čeká v play-off opět Lotyšsko

Vancouver - Turnaj hokejistů dnes vstoupí do vyřazovací fáze. Jako první se v osmifinále utkají Švýcarsko s Německem, pak už po půlnoci domácí Kanada, která se překvapivě nekvalifikovala přímo mezi nejlepší osmičku, vyzve Německo. Ve středu od 4:00 SEČ nastoupí čeští hokejisté proti Lotyšsku, s nímž se poměřili už v pátek v základní skupině a vyhráli 5:2. Soutěže ve sjezdovém lyžování pokračují obřím slalomem mužů, biatlonistky mají na programu štafetu. Olympijské dění sledujte živě na ČT2, ČT4 a zpravodajském webu ČT24. Bližší informace najdete na serveru zoh.cz.

Čeští hokejisté nastoupí proti nejhoršímu týmu základních skupin, dvanáctým Lotyšům. Ti ve třech zápasech nezískali stejně jako Německo ani bod, mají však horší skóre. "Bude to asi trochu jiný zápas než ve skupině. Nezbývá nám ale nic jiného než vyhrát. Pro vítězství musíme udělat všechno," řekl kouč Růžička před zápasem, jenž se uskuteční v UBC Thunderbird Areně. V prvním vzájemném souboji se Česku vydařil vstup do utkání, v čase 5:07 už reprezentanti vedli 3:0. Podobný průběh by trenér uvítal i v úterý.

Trenér Růžička nebyl po zápase s Ruskem příliš spokojen s hrou v početní výhodě. "Moc jsme kombinovali. Musíme více střílet i chodit před branku. Chce to osobní statečnost, protože tak člověk schytá hodně ran a navíc, když tam letí ty golfáky..." uvedl Růžička, jenž si dobře uvědomuje, že českým hráčů tenhle styl hry není moc vlastní. "Pokud ale chceme uspět, tak tak prostě hrát musíme," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Martinem Hostákem

V úterním programu může už svoji čtvrtou medaili získat americký sjezdař Bode Miller. Ten už ve Vancouveru zkompletoval medailovou sadu a v neděli se v superkombinaci dočkal i vytouženého prvního zlata. Nyní může sbírku vylepšit v obřím slalomu: Pokud se znovu postaví na stupně vítězů, bude teprve druhým sjezdařem v olympijské historii, který na jedněch hrách získal čtyři cenné kovy. Dosud se to podařilo pouze Chorvatce Janice Kosteličové před osmi lety v Salt Lake City.

Už před Vancouverem ale Miller odvážně vyhlašoval, že touží dokonce po pěti medailích. Jeho hlavním konkurentem bude krajan Ted Ligety, který má v této sezoně v obřím slalomu nejlepší výsledky.

V předběžné české nominaci figurovali Ondřej Bank, sedmý z nedělní superkombinace, Kryštof Krýzl, Filip Trejbal a Martin Vráblík. Trenéři zřejmě až těsně před závodem rozhodnou, jestli se všichni postaví na start.

Neunerová nenastoupí do závodu biatlonových štafet

Na čtvrtý cenný kov naopak nezaútočí německá biatlonistka Magdalena Neunerová. Zatím nejúspěšnější sportovkyně her, která má stříbro ze sprintu a zlaté medaile ze stíhačky a závodu s hromadným startem, se rozhodla, že štafetu na 4x6 kilometrů už nepoběží.

Češky poběží v sestavě Magda Rezlerová, Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Zdenka Vejnarová a rády by nechaly zapomenout na nepovedené olympijské vystoupení. Jejich nejlepším výsledkem ve Vancouveru bylo 19. místo Rezlerové ve sprintu. Ženská reprezentace ve štafetách nezáří, ale v polovině ledna v Ruhpoldingu skončila šestá, což byl její nejlepší výsledek od sezony 2002/03, kdy Češky skončily páté na SP v Oslu.

Lepší vyhlídky než biatlonistky mají ve svém štafetovém závodě na 4x5 km čeští sdruženáři. Kvarteto ve složení Aleš Vodseďálek, Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík a Pavel Churavý bude obhajovat šesté místo z loňského MS v Liberci, kde senzačně triumfovali Japonci. Češi sázejí hlavně na svého lídra Churavého, sedmého v pořadí SP, který letos při závodě v Schonachu skončil druhý a ve Vancouveru v prvním závodu na 10 kilometrů dojel dvanáctý. Před štafetou si hodně věří Američané, opírající se o silné trio Lodwick, Demong, Spillane.

V úterý se o medaile poperou i skikrosařky, první dvě jízdy čekají bobistky. Ve středu nad ránem zahájí krátkým programem svou soutěž krasobruslařky.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články