Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejisty čeká druhý zápas olympijského turnaje

Vancouver - Druhý zápas v ostře sledovaném turnaji čeká ve Vancouveru na české hokejisty. Po vítězství nad Slovenskem by Lotyši neměli českému týmu dělat vážnější problémy, zápas začíná v 1:30 v sobotu ráno středoevropského času. Ve hře budou i další české naděje. Kvalifikace na velkém můstku čeká skokany na lyžích, sjezdaři pojedou super-G, běžkyně se postaví na start skiatlonu a povinným tancem vstoupí do soutěže krasobruslaři Kamila Hájková a David Vincour. Přímé přenosy z olympiády vysílají programy ČT2 a ČT4 a také zpravodajský web ČT24. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

Hokejisté zdolali Slováky 3:1 a s Lotyšskem by podle papírových předpokladů neměli klopýtnout. Tři body potřebuje tým Vladimíra Růžičky i proto, aby v neděli proti Rusku mohl bojovat o přímý postup do čtvrtfinále, který si zajistí jen vítězové základních skupin a nejlepší tým ze druhých pozic. 

Druhý pokus budou mít skokané na lyžích. Na středním můstku se celkem dařilo Jakubu Jandovi a Romanu Koudelkovi, který ale zatím nemá jistou nominaci, neboť neprožil dobrou sezonu a jeho doménou je především střední můstek. K Jandovi se určitě přidá Antonín Hájek, který se po vážném zranění letos dostal do skvělé formy a zejména větší můstky mu sedí. Kvalifikace je na programu v 19:00.


V často měněném programu sjezdařů se dnes pojede superobří slalom. Formu v letošní sezoně bude chtít zúročit Ondřej Bank. Tato disciplína by měla sedět především Petru Záhrobskému, jenž v ní loni vyhrál Evropský pohár a letos jako jediný z Čechů bodoval v super-G ve světovém poháru. Pojedou i Kryštof Krýzl a Martin Vráblík. Favority jsou Švýcaři Carlo Janka a Didier Cuche, Nor Aksel Lund Svidal, Američan Bode Miller, domácí Manuel Osborne-Paradis a Erik Guay či Rakušan Michael Walchhofer, jenž vede SP v superobřím slalomu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Františkem Ježem



Z českých reprezentantů se představí také běžkyně na lyžích, které čeká od 22:00 skiatlon na 15 kilometrů. Disciplínu, v níž se střídá klasická technika běhu s bruslením, pojedou Kamila Rajdlová a Eva Nývltová. Na startu měla být i Eva Skalníková, ale onemocněla a snaží se vyléčit, aby český tým mohl přihlásit štafetu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články