Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hokejbalisté Kert Parku přehráli favorizované Kladno a slaví mistrovský titul

Praha – Hokejbalisté Kert Parku dosáhli na vytoužený titul. Poté co v semifinále Pražané vyřadili obhájce triumfu z Pardubic, poradili si ve finále i s vítězem základní části Kladnem. Kert Park zvítězil ve čtvrtém finálovém duelu 5:2 a sérii ovládl 3:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté Kert Parku se radují z mistrovského titulu

Domácí se ujali vedení v 10. minutě díky Martinu Sudovi a za 70 sekund zvýšil Lukáš Plzák. Ještě v úvodní třetině sice snížil Martin Špaček. V druhé patnáctiminutovce vrátil domácím dvoubrankový náskok Jan Nýdl.

Ve 38. minutě zvýšil v přesilovce čtyř proti třem David Šperl. Pak sice ještě vykřesal naději pro Kladno Petr Ogurčák, ale Pražané výhru uhájili. Čtyři vteřiny před koncem dovršil výsledek do prázdné branky Tomáš Fejfar.

Noví mistři při oslavách na hřišti zatleskali směrem k nebi a triumf věnovali bývalému spoluhráči Liboru Topolánkovi. Dvojnásobný mistr světa tragicky zahynul ve věku 33 let v říjnu loňského roku, když si chtěl vyfotit výhled ze střechy domu na pražském Janáčkově nábřeží a spadl do větrací šachty. "Celý tým to věnuje Liborovi, který by tady s námi rád byl, ale není. Ale zvládli jsme to pro něj a díky bohu," řekl útočník Kert Parku Tomáš Wróbel.

Wróbel získal cenu pro nejužitečnějšího hráče play-off, která nese nově právě Topolánkovo jméno. "Je nepopsatelné s tímto týmem vyhrát titul. Je to zadostiučinění po té události, která se nám stala. Je to epické. Asi nejdůležitější bylo v tomto týmu srdce, asi proto jsme vyhráli," uvedl. "Máme obrovskou radost. Jsem strašně šťastní, že se nám podařilo vyhrát nad tak silným soupeřem. Je to pro nás ohromný úspěch," dodal útočník Lukáš Plzák.  

Finále play-off hokejbalové extraligy - 4. zápas:

Kert Park Praha - Kladno 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky: 10. Suda, 11. Plzák, 25. Nýdl, 38. Šperl, 45. Fejfar - 12. Špaček, 41. Ogurčák. Konečný stav série: 3:1. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články