Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlasujte v anketě Zásah do dějin o nejlepší brankářský zákrok

Praha - Již potřetí můžete hlasovat v tematické anketě o nejlepší brankářský zákrok. V úvodu jste z nabízených možností zvolili jako vítěze Karla Straku a jeho zákrok z MS 1957. Podruhé se volilo mezi třemi zákroky Jiřího Holečka, drtivě vyhrál ten nejstarší ze ZOH 1976 v Innsbrucku. Také potřetí budete mít možnost volit mezi jednotlivými ukázkami brankářského umění jediného muže, tentokrát dokonce na jediném turnaji. Dominik Hašek svými zákroky na olympijských hrách v Naganu 1998 udivoval celý hokejový svět a notnou měrou přispěl ke zlatým medailím. Který ze zákroků však byl tím nejlepším? Hlasování probíhalo do 24. dubna 2013.

Anketa Zásah do dějin
zdroj: ČT sport

Dominik Hašek (ZOH Nagano 1998, zápas USA - Česko)

Na začátku zlaté cesty stál v turnaji století téměř bezchybný výkon brankáře. Hokejisté USA nastoupili do čtvrtfinále jako favorité. Své sebevědomí dávali od začátku najevo. Hašek Američany znejistil hned prvním velkým zákrokem. Haškův výkon v první třetině a projev kapitána Růžičky v kabině inspirovaly mužstvo k obratu. Hull po zápase gratuloval Haškovi k výkonu a s respektem i k zákroku, který rozlomil americké sebevědomí.

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Hašek, ZOH Nagano, USA - Česko

Dominik Hašek (ZOH Nagano 1998, zápas Česko - Kanada)

Vyrovnaný a mimořádně sledovaný zápas proti hvězdné Kanadě měl rozhodnout o tom, kdo bude hrát o olympijské zlato. V brance soupeře stál aktuálně nejúspěšnější gólman NHL. V semifinále odrážel Hašek drtivý finiš Kanady. Za stavu 1:1 rozhodovaly nájezdy. Hašek čtyři zvládl, než stál naposledy sám proti poslednímu soupeři, kterým byl Brendan Shanahan. Precizní zákrok provedený po vyčerpávajícím boji zpečetil výhru nad Kanadou a postup do finále turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Hašek, ZOH Nagano, Česko - Kanada

Dominik Hašek (ZOH Nagano 1998, zápas Česko - Rusko)

V posledním zápase turnaje se Češi, snad díky nezvykle brzkému času zápasu, probírají pomaleji než soupeř. V největší šanci se před Haškem zjeví muž, který mu v základní skupině ustřelil kus helmy – Valerij Kamenskij. Hašek nepustil ve finále ani gól a vytáhl český tým k historickému úspěchu. Ještě nikdy neovlivnil jedinec tak výrazně výsledek v kolektivním sportu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Hašek, ZOH Nagano, Česko - Rusko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články