Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hejnová si novinky pochvaluje: Trenér říká, že mám na mnohem víc

Hof – Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 m překážek Zuzana Hejnová se už měsíc připravuje na novou sezonu. Oproti minulosti tráví hodně času v Německu, kde trénuje pod vedením Falka Balzera. Zvyká si na spoustu novinek.

Zuzana Hejnová v tréninku
zdroj: ČT sport

"Pořád je to pro mě něco nového. Ještě jsem nezažila nějaký stejný týden nebo pomalu stejný trénink. Hrozně mě to baví," prohlásila Hejnová v rozhovoru pro Sportovní zprávy. "Spokojená jsem hodně. Cítím se dobře. I trenér je spokojený, že trénink jde tak, jak má," podotkla.

Dvojnásobná mistryně světa se v Německu pomalu zabydluje a zvyká si na nové prostředí. Nyní pracuje v posilovně v Hofu především na síle. Zaměřila se na nohy a záda. Podřepy dělala s osmdesátikilogramovou činkou. Je ráda, že má v Německu na přípravu větší klid. "Normální lidé, co si sem jdou zasportovat, mě nepoznávají, za což jsem hrozně ráda."

Denně absolvuje dvě tréninkové jednotky. Vpodvečer ještě odběhá několik úseků na stadionu v 25 kilometrů vzdáleném Bad Lobensteinu.

S novým trenérem si na sebe rychle zvykají a vychází si vstříc. "Říkáme si všechno na rovinu. Když se mi něco nezdá, zeptám se ho, on mi to vysvětlí," podotkla Hejnová. "Spolupráce probíhá dobře. Ptala jsem se ho, jestli i on je spokojený. Říkal, že ano, že je vidět, že mám na mnohem víc," potěšilo ji.

Tréninky jsou oproti zvyklostem jiné. Vliv to má především na psychiku. "Cítím se pořád poměrně dobře. V Čechách se trénuje tak, že se hodně maká a člověk se necítí moc dobře. Pak se začnou ubírat dávky a začne se trénovat víc do rychlosti a ve větší intenzitě. Pak se teprve člověk cítí dobře. Tady ač trénuju poměrně dost, nejsou ty dávky tak náročné. Trénink trvá déle, je to všechno intenzivnější a mám pocit, že se cítím lépe. Nemám na sobě deku," popsala Hejnová.

Vrcholem nadcházející sezony je mistrovství světa v Londýně. Česká závodnice by do té doby ráda zapracovala i na rychlosti. Čtrnáct dní se špičková česká atletka připravuje v Německu, týden v Praze. Čeká ji i téměř třítýdenní soustředění na Tenerife. Pak už pomalu začne halová sezona.

"Hala je jen o tom, aby mě to zase bavilo, abych se na závody těšila," uvedla Hejnová. "Pro halu 2017 bychom se chtěli zaměřit na šedesátku překážek, abych se zrychlila. Trenér mi říká, abych běhala šedesátku hladkou i s překážkami. Mám tam rezervy, takže pilujeme starty," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články