Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hejková: Situace není růžová. Připravujeme se na postup z třetího místa

Praha – Čeká je vůbec nejtěžší možný soupeř z Jekatěrinburgu, proti kterému potřebují vyhrát. Ani případný triumf jim však nemusí zajistit druhé místo, jež by zaručovalo lepší pozici v play-off. Basketbalistky USK Praha jsou před závěrečným duelem základní části Euroligy v obtížné situaci, což si uvědomuje i jejich trenérka Natalia Hejková. "Už se tak trochu připravujeme na pozici třetího," přiznala koučka obhájkyň titulu. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu ve středu od 19:00.

Trenérka basketbalistek USK Praha Natalia Hejková
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Ať už středeční měření sil, které bude reprízou posledního finále, dopadne jakkoliv, basketbalistky USK o postup do vyřazovací části nepřijdou. Přinejhorším obsadí třetí příčku. Pražanky by však rády zaútočily ještě na druhé místo, jež by jim ve čtvrtfinále dalo výhodu domácího prostředí.

Situace ale pro ně není růžová. Po nečekané porážce v Gironě musí proti Jekatěrinburgu doma uspět a zároveň další ruský tým Orenburg nesmí na své palubovce porazit Castors Braine. "Máme teoretickou šanci, ale bude to velmi těžké. Už se připravujeme, že začneme play-off prvním zápasem venku," řekla Hejková.

Pro Pražanky, které mají letos v soutěži bilanci osmi výher a pěti porážek, by tento dílčí neúspěch nemusel být zásadní. I v loňské sezoně skončily v základní části až na třetím místě, ovšem ve čtvrtfinále dvakrát zvítězily a jejich spanilá jízda skončila až ziskem titulu.

Rozdílná situace je však v oblasti zdravotního stavu. USK na závěrečný duel nemůže počítat s dvěma důležitými hráčkami Candice Dupreeovou a Soňou Petrovičovou. "Zranění nás letos provázejí celou sezonu. Dvě hráčky základní pětky nenastoupí, což je proti Jekatěrinburgu, dost tvrdý oříšek. Mají kádr nabitý hvězdami a na každý post mají dvě kvalitní hráčky. Potřebovaly bychom, aby vše bylo tip ťop, ne aby se na nás valily takové pohromy," prozradila slovenská trenérka.

Proti dvojnásobným vítězkám prestižní soutěže Pražanky nastoupily letos již dvakrát. V letním Superpoháru dokázaly zvítězit. V prosinci v rámci Euroligy pak těsně padly na ruské půdě, přičemž ale nechybělo mnoho, aby z Jekatěrinburgu odjely jako vítězky. Hejková proto věří, že i přes důležité absence by její svěřenkyně mohly překvapit.

"S každým se dá hrát, a to i za situace, kdy vám chybí hráčky. V loňském finále nám chyběla Eva Vítečková. Tentokrát jsme bez dvou basketbalistek. Pokusíme se na ně vymyslet nějaký trik, ale bude to samozřejmě těžké. Jejich hráčky jsou velice zkušené, a když jim to jde, těžko je jakkoliv zastavit," uznala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejková: Známý mi říkal, že v druhé skupině máme na každého

Známý mi říkal, že máme na kohokoliv

Pražanky budou v duelu vycházet především z kvalitní obranné hry, kterou mají vůbec nejlepší v celé soutěži. Ve třinácti zápasech obdržely pouze 757 bodů, což dělá průměr 58 inkasovaných bodů na duel.

Ať už jejich snahy dopadnou jakkoliv, zatím není jasné, na jakého soupeře USK narazí. I situace v druhé skupině je velmi zamotaná a Pražanky tak mohou natrefit na jednoho z trojice Kursk, Schio, Galatasaray. Sama Hejková mezi potenciálními protivníky favorita nemá.

"Nikdy si soupeře nevybírám. Tvrdím, že když si ho volíte, tak vás za to vytrestá. Z pohledu cestování by bylo dobré nedostat Kursk," přiznala s tím, že se nebojí žádného soka. Její známý jí totiž řekl, že USK je lepší než kterýkoliv tým ve skupině A.

"Říkal, že nebudeme mít problém s nikým, tak mu budu věřit," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články