Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkářskou reprezentaci tlačí před ME bota na pivotu

Praha - Lednové mistrovství Evropy se nezadržitelně blíží a českou házenkářskou reprezentaci tlačí bota především na klíčové pozici pivota. Trenérské duo Haber – Hudeček řeší, jak zacelit mezeru po odchodu dlouholetých opor Davida Juříčka a Václava Vraného. Na brankovišti se tak v přípravném dvojutkání se Srbskem objevila zkušená spojka Alois Mráz.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářská reprezentace hledá pivota

David Juříček ukončil aktivní kariéru v létě, a i kdyby chtěl do Dánska odcestovat, nepřipravuje se s žádným klubem. Ze zdravotních důvodů s házenou musel skončit další platný pivot Václav Vraný, a tak se na pivotu v reprezentaci nyní přeučuje Alois Mráz a tahle nečekaná varianta proti Srbsku docela fungovala.

"Už v klubu, když jsem byl ve Wetzlaru, jsem měl poslední sezonu, kdy jsem bránil a běhal druhou vlnu na pivota a šlo to. Hrál jsem i zápasy přímo na pivotu, zůstával jsem vepředu, a tak asi vznikla myšlenka, že bych to mohl zkusit i tady. Dělám, co můžu, ale není to tam jednoduché," přiznává Mráz.

Kvalitní pivoti jsou v českých podmínkách nedostatkovým zbožím. Proti Srbsku si debut v A mužstvu odbyli dva extraligoví hráči – plzeňský Jakub Šindelář a karvinský Libor Hanisch. Oba měli v útoku i obraně světlé momenty, ale zároveň poznali, že pokud se budou chtít stát platnou součástí reprezentace, musí na své hře ještě hodně zapracovat.

"Je to úplně jiný svět. Fyzicky silově i rychlostně na úplně jiné úrovni než naše extraliga," zoufal si Hanisch. "Pro ně to musela být obrovská vysoká škola, alespoň ty dva zápasy si zahrát. Víme, že tady nás nejvíce tlačí bota. Chce to jen čas, než si sednou, porozumí a hlavně pochopí, že v cizině a tady na této úrovní to hrajeme trošičku jinak," doufá trenér Jaroslav Hudeček. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články