Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Harrachov má druhý pokus, hostí SP v letech

Harrachov (Semilsko) - Harrachovští pořadatelé mají v této sezoně druhý pokus na to, aby uspořádali světový pohár ve skocích na lyžích. V prosinci konání dvou závodů na velkém můstku znemožnil vítr, víkendová klání v letech mají nyní podle předpovědi větší šanci na úspěch. Skákat by měla většina závodníků ze světové špičky, na startu bude také desetičlenná česká skupina. Kvalifikace je na programu v sobotu od 11:00, závod odpoledne od 16:00. V neděli by mělo první kolo začít ve 13:45. Přímé přenosy sledujte na ČT4.

Třebaže se v jednu chvíli v zákulisí hovořilo o tom, že po Turné čtyř můstků budou někteří skokané odpočívat, opak je pravdou. Ve startovní listině je vítěz Turné Thomas Morgenstern z Rakouska, který bude jako vedoucí muž světového poháru opět platit za velkého favorita, přijedou i jeho švýcarský konkurent Simon Ammann, Fin Matti Hautamäki, Nor Tom Hilde a početnou polskou skupinu fanoušků potěší i zkušený Adam Malysz.

Čeští závodníci po propadáku na Turné vzhlížejí k letům s nadějí, že změna velikosti můstku a hlavně domácí prostředí je nakopnou k lepším výsledkům. Létat budou všichni reprezentanti z Turné: Roman Koudelka, Borek Sedlák, Jan Matura, Lukáš Hlava i Jakub Janda, který se letům občas vyhýbá. Po pauze a tréninku se postaví do nájezdové stopy i nejlepší český letec Antonín Hájek, držitel českého rekordu z loňského mistrovství světa v Planici (236 m). Národní skupinu dotvoří Martin Cikl, Ondřej Vaculík, Jiří Mazoch a Čestmír Kožíšek.

Češi se doma chtějí zvednout

"Doufám, že v domácím prostředí se to zlomí," řekl kouč týmu David Jiroutek, který po večerním přesunu z Turné svým svěřencům naordinoval na den před závodem pouze krátký trénink v tělocvičně. "Myslím, že nevydařené Turné nezanechalo na týmu žádné dramatické následky, takže rozhodně bychom chtěli být tady daleko silnější," uvedl.

Můstek v Harrachově je dokonale připraven, organizátoři dokonce museli z bubnu stahovat více než půl metru přebývajícího sněhu. Dnes na něm už trénovali předskokané, závodníci by měli létat v sobotu dopoledne při prvním oficiálním tréninku. Předpověď počasí je navzdory oteplení a dešťovým přeháňkám dobrá, síla větru nemá dosahovat nebezpečných hodnot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články