Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hamza: Přípravy jsou v plném proudu a jdou podle plánu

Praha - Předseda biatlonového svazu Jiří Hamza vyjádřil ve Sportovních zprávách spokojenost s průběhem příprav na světový pohár v biatlonu. Ten v Novém Městě na Moravě bude obsahovat i jednu novinku na programu biatlonového seriálu - závod smíšených dvojic.

Pořadatele letos nesužují trable s počasím, které alespoň prozatím slibují bezproblémový víkend. "Přípravy jsou v plném proudu a jdou podle plánu, předpověď počasí je zatím výborná, takže můžeme být spokojeni. Pokud se nic nezmění, bude to dobré," uvedl ve Sportovních zprávách Hamza. "99 procent sněhu bude technického charakteru, už se ani jinak ve světě nejezdí. Něco nám tam ještě připadlo a na tratích je nyní něco mezi 50-70 centimetry sněhu," dodal.

Úvodem světového poháru bude závod smíšených dvojic, který se ve světovém poháru pojede právě jen v Novém Městě. "Je to závod, který je vytvořený hlavně pro slabší státy, kde není taková četnost závodníků. Jel se minulý rok v Norsku na zkoušku, teď jde naostro do světového poháru. Stejně jako v mix štafetě tam máme velké naděje na medailové umístění," uvedl. "Dokonce se se smíšenými štafetami počítá na olympijské hry, takže je to start nové disciplíny v rámci světového poháru," podotkl předseda biatlonového svazu.

České biatlonistky: zleva Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová, Eva Puskarčíková
zdroj: ČTK/AP autor: Felice Calabro
  • "Kapacita bude ještě větší než na mistrovství světa. Zájem je obrovský – řekl bych, že dokonce nesrovnatelný s MS. Lístky na neděli jsou už absolutně vyprodané, zbývá ještě 300 lístků na sobotu a šest set na pátek. Předpoklad je, že brzy už žádné nebudou a Vysočina arena bude totálně vyprodaná," uvedl Hamza.

Nové Město se rychle stává pevnou součástí sezon světového poháru. "Přislíbené máme roky 2016 a 2017, vážně se začínáme zabývat i kandidaturou na mistrovství světa kolem roku 2020. Naše šance vidíme v řádu desítek procent," podotkl Hamza.

Přímé přenosy ČT sport a našeho webu:

6.2. 14:40 smíšené štafety
6.2. 17:00 mix štafety
7.2. 12:00 sprint žen
7.2. 15:25 sprint mužů
8.2. 12:30 stíhací závod žen
8.2. 14:30 stíhací závod mužů

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články