Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hájek skončil na MS v letech osmý a vytvořil český rekord

Planica – Český reprezentant Antonín Hájek vytvořil na mistrovství světa v letech na lyžích v Planici senzační český rekord 236 metrů a obsadil osmé místo. Sezonu korunoval dalším triumfem dvojnásobný olympijský vítěz z Whistleru a vítěz Světového poháru Simon Ammann ze Švýcarska. Před sobotními skoky ztrácel Hájek na medaili 27 bodů. Jako šestadvacátý postoupil do dnešních dvou kol ještě Borek Sedlák.

Hájkovi, kterému tak po dnešku patří třetí nejdelší skok historie, jen těsně uniklo vyrovnání výsledku zkušeného Jakuba Jandy, který ve své životní sezoně 2006 obsadil na MS v letech v Kulmu sedmou pozici. Osmadvacetiletý Ammann potvrdil, že nemá v tomto kalendářním roce konkurenci. Jeho vítězná série, která začala 3. února v závodě SP v Klingenthalu, pokračovala dvěma triumfy na ZOH a následnými čtyřmi závody takzvaného Severského turné, se dnes zastavila na čísle osm.

Borek Sedlák skončil 26. před Finem Jannem Ahonenem

Čtyřnásobný olympijský vítěz Ammann porazil o 25 bodů obhájce titulu Gregora Schlierenzauera z Rakouska. Bronz získal Nor Anders Jacobsen díky pokaženému závěrečnému kolu průběžně druhého Adama Malysze. Zkušený Polák přišel o medaili o čtyři desetiny bodu. Čtyři kola absolvoval spolu s Hájkem ještě Borek Sedlák a obsadil 26. pozici před slavným Finem Jannem Ahonenem. Jan Matura vypadl v prvním a Lukáš Hlava ve druhém kole.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články