Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hájek doletěl v Sapporu na čtvrté místo

Sapporo – Skokan na lyžích Antonín Hájek skončil v dnešním závodě Světového poháru v japonském Sapporu na čtvrtém místě. Dvaadvacetiletému reprezentantovi se tím podařilo vyrovnat své osobní maximum v seriálu, které si vytvořil teprve před týdnem na mamutím můstku v Kulmu, kde poprvé v sezoně zasáhl do elitní soutěže.

Antonín Hájek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hájek v Japonsku po sobotním jedenáctém místě skočil nejprve 127,5 metru a byl čtvrtý, ale už před druhým skokem bylo jasné, že o medaile budou bojovat Švýcar Simmon Amman, Japonec Noriaki Kasai a Rakušan Martin Koch, kteří přelétli hranici 130 metrů. Všem ulétl lídr seriálu Amman (139,5) a ve druhém kole ze sníženého nájezdu konkurenci dokonale deklasoval skokem jen o 4,5 metru kratším.

Druhého Kasaie a třetího Kocha porazil skoro o 40 bodů, Hájek skončil o dalších čtyřiadvacet zpět. Vítěz sobotního závodu Thomas Morgenstern z boje o další triumf záhy vypadl, třebaže prvním skokem předvedl 136 metrů. Byl ale diskvalifikován kvůli porušení pravidel o parametrech kombinézy.

Jedenácté místo obsadil Jakub Janda, který ve druhém kole předvedl druhý nejdelší skok, přesto délkou zaostal za Ammanem o 11,5 metru. Bodoval i Lukáš Hlava na 23. pozici, Roman Koudelka do druhého kola neprošel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články