Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hadamczik: Za nominací Nedvěda je pouze jeho výkonnost

Praha - Český reprezentační výběr se připravuje na první podnik letošního ročníku Euro Hockey Tour, neoficiálního mistrovství Evropy. Na helsinském turnaji Karjala, kde se Česku už tradičně nedaří a ještě nikdy jej nevyhrálo, se po patnácti letech představí v reprezentaci Petr Nedvěd, kapitán Bílých Tygrů Liberec a vedoucí muž kanadského bodování extraligy. "Byl jsem pozvánkou mile překvapen a je to pro mě velká čest," uvedl zkušený útočník v pořadu Na slovíčko, jehož hostem byl také reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Alois Hadamczik
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Národní tým se schází poprvé od zářijové tragické havárie, při které v troskách letadla ruské Jaroslavle zahynuli i tři hráči reprezentace, Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček. "Ten smutek v duši má každý z hráčů, ale neslyšel jsem, že by se o tom bavili. Vzdát úctu těm mrtvým je víc než o tom mluvit, protože už není pomoci," je přesvědčen Hadamczik. Reprezentační výběr bude celou sezonu nastupovat se znakem obsahujícím čísla všech tří hráčů na dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko o hokejové reprezentaci

I vzhledem k omluvenkám několika dalších stabilních hráčů přišla pozvánka i Petru Nedvědovi, který se stal rovnou kapitánem reprezentačního výběru. "Jeho hlavním úkolem bude udržet výkonnost jako v lize," uvedl Hadamczik. "Vzbuzuje u hráčů respekt, potřebujeme, aby psychicky působil na mladší hráče, pokud by byl nějaký problém," dodal reprezentační trenér. "Máme dostatek zkušených hráčů, kteří moje rady nebudou potřebovat, přesto určitou zodpovědnost za tým nesu," uvědomuje si Nedvěd.

Hadamczik zároveň povolání čtyřicetiletého matadora vnímá jako hozenou rukavici ligovým hráčům ze střední generace, kteří podle něj podlehli uspokojení. "Chtěli jsme, aby se mladší hráči trochu zastyděli, že čtyřicátník je lepší než oni," vysvětlil Hadamczik. Zároveň popřel, že by za Nedvědovým comebackem bylo něco jiného než jeho dlouhodobě nadstandardní výkonnost.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články