Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hačecký: Prioritou pro mě nyní bude silniční cyklistika

Praha - Vojtěch Hačecký se po relativně úspěšném mistrovství světa zaměří více na silnici, které by chtěl věnovat zbytek sezony. Ve Sportovních zprávách uvedl, že pro typ závodníka, jakým sám je, je dráha ideálním doplňkem pro silniční závody. Okomentoval i průběh nedávného mistrovství světa v dráhové cyklistice, které označil za nejlepší, jakého se kdy zúčastnil.

MS v dráhové cyklistice
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hačecký obsadil na světovém šampionátu šesté místo ve scratchi - tedy v disciplíně, kterou předtím na MS nejel. V madisonu pak spolu s Martinem Bláhou skončili osmí. "Převládá spokojenost," zhodnotil osmadvacetiletý Hačecký. "Když vezmu v potaz, co se nám předtím přihodilo, tak to umístění je důstojné. Předtím jsme doufali v medaili, ale letos to bohužel nevyšlo," popsal disciplínu madison.

Ve scratchi nakonec skončil šestý. Přitom závod dopředu vůbec neplánoval. "Odpoledne před závodem mi zavolali - byl jsem na Mallorce, kde jsem dokončoval finální přípravu -, abych se přesunul do Londýna. V jedenáct dopoledne v den závodu jsem sedl na letadlo, dal jsem si šest hodin cestování. Takže řekněme, že podle pouček to nebyla ideální příprava. Nohy ale kupodivu jely super, byl jsem spokojen," popsal průběh scratche.

Je nám líto, video expirovalo.
Hačecký: Prioritou pro mě teď bude silnice

Velkou událostí šampionátu byl zlatý úspěch legendární britské dvojice Bradley Wiggins, Mark Cavendish. Hačecký si pochvaloval atmosféru, za níž se madison jel. "Nejlepší mistrovství světa, které jsem absolvoval. Co se týče organizace, atmosféry... Každý den bylo vyprodáno a fanoušci fandili všem. Mám ještě husí kůži, nádhera," přiblížil.

Hačecký se ovšem nevěnuje pouze dráhovému závodění, neboť přestoupil do silničářského týmu Whirlpoor-Author. Jakým poměrem bude dělit svůj čas mezi obě disciplíny, to zatím zvažuje. "Teď je pro mě na léto priorita silnice. Rozhodnu se i podle toho, jak dopadne program olympijské sezony," okomentoval situaci. V největším domácím týmu se znovu potká s Aloisem Kaňkovským. "Rozjížděl jsem mu sprinty v Dukle, tak doufám, že na to teď navážeme," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články