Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Gutová předčasně ukončila sezonu, během tréninku si poškodila meniskus

Svatý Mořic – Nečekaná zpráva přišla ze světového šampionátu v alpském lyžování, který probíhá ve Svatém Mořici. Laura Gutová, druhá žena průběžného pořadí SP, si během přípravy na kombinační slalom natrhla přední zkřížený vaz a poškodila meniskus, což pro ni znamená konec letošního ročníku.

Sport
zdroj: ČT4

Představitelé Švýcarského lyžařského svazu oznámili, že o léčbě Gutové se teprve rozhodne. Podle jejich informací není bezpodmínečně nutné, aby se držitelka velkého křišťálového glóbu za vítězství ve SP z minulé sezony podrobila operaci.

Pětadvacetiletá Gutová vstupovala do mistrovství světa jako největší domácí naděje. V úterním superobřím slalomu skončila třetí a stejná pozice jí patřila po sjezdu v dnešní kombinaci.

Při testování slalomové tratě však upadla a se zraněným kolenem musela vrtulníkem do nemocnice. Nakonec ji zastoupily krajanky Wendy Holdenerová a Michelle Gisinová, jež obsadily první dvě místa.

Po zranění Gutové se výrazně zvýšily šance Američanky Mikaely Shiffrinové na zisk velkého křišťálového glóbu. Před třetí Sofií Goggiaovou z Itálie má vedoucí žena Světového poháru náskok 414 bodů, do konce sezony zbývá jedenáct závodů.

"Když myslím na její zranění, svírá se mi z toho žaludek," reagovala Shiffrinová. "Doufám, že to nebude tak vážné. Přeju jí brzké uzdravení," vzkázala Gutové přes Twitter slalomářka, která se zatím připravuje v ústraní. Ve čtvrtek pojede obří slalom a příští sobotu o třetí slalomářské zlato za sebou.

Gutová už během kariéry jednou laborovala s těžkým úrazem. Na podzim 2009 si při tréninku vykloubila kyčel. Coby devatenáctiletá absolvovala operaci a přišla o olympijskou sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články