Future sází na budoucnost, nic jiného mu nezbývá

Praha - SSK Future dlouhodobě patří mezi špičku českého mládežnického a juniorského florbalu, mezi elitou se ale zatím pražský klub výraznějších výsledků nedočkal. Future tradičně sází na své odchovance a ani letošní sezona není výjimkou, trenér Jan Pazdera však doufá, že na rozdíl od předchozích ročníků se podaří Pražanům udržet své opory i do budoucna.

Florbalisté SSK Future
zdroj: ČT sport

Future je s věkovým průměrem kádru 21 let nejmladším extraligovým celkem. Pražský klub sází především na své odchovance. "S těmito hráči pracujeme už dva tři roky. Jedná se o silný ročník 94/95. Plus na rovinu říkám, že mnoho starších hráčů se v tuto chvíli do našeho klubu nehrne, takže jsme dali prostor mladým," říká trenér SSK Future Jan Pazdera.

Trenérova slova jen potvrzuje útočník Future Tadeáš Chroust. "Já jsem přišel ve starších žácích a postupně jsem se vypracoval. Začínal jsem ve Future pod Honzou Pazderou, který si mě postupně vytahoval, až teď jsem dostal šanci v mužích. Parta jsme dobrá. Těch starších tady moc není, ale vzali nás mezi sebe," popisuje Chroust.

V letošní sezoně začal realizační tým budovat obraz týmu odlišně než v předchozích letech. "Dřív ve Future to bylo postavené hodně na individualitách, když tu byla jména jako Dan Šebek, Michal Soukup nebo bratři Rynešové. Většinou to bylo o tom, že oni se individuálně uvolnili, protože na to měli technicky. Tím neříkám, že dnes takové hráče nemáme, dřív to bylo postavené ale jen na tom. Teď se snažíme hrát víc kombinačně, aby to hráče taky trochu víc bavilo, a snad se nám to daří," vypráví útočník pražského klubu Ondřej Riebauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Future sází na budoucnost

Future dlouhodobě trápily odchody klíčových hráčů do lépe postavených mužstev a novou strategií se tomuto trendu posledních let snaží zabránit. "Věřím, že výhoda bude v tom, že hráči budou mít vztah k našemu klubu, a že se nám na rozdíl od předchozích sezon podaří dlouhodobě je udržet v týmu a začnou klubu vracet tu šanci, kterou od něj dostali," přeje si Pazdera.

Zatím je Future na osmém místě tabulky, cílem klubu je minimálně postup do play-off. "Pro nás je letos důležité, abychom se dostali do play-off. Tam dokázali odehrát co nejvíce utkání, aby mladí hráči posbírali maximum zkušeností, a ten tým bude mít nějakou výkonnost zhruba za dva roky," věří trenér Pazdera.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články