Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Freund vyhrál v Lahti druhý závod SP za sebou

Lahti - Německý skokan na lyžích Severin Freund dva dny po Falunu ovládl také Lahti a vyhrál druhý závod světového poháru za sebou. Nejlepší z Čechů Jakub Janda byl třináctý, Antonín Hájek skončil hned za ním. Pětadvacetiletý Freund protáhl dnešním vítězstvím úspěšnou sérii, kterou zahájil triumfem v soutěži družstev na olympijských hrách v Soči. V dějišti mistrovství světa 2017 dnes vedl už po úvodním kole a celkově porazil o 11 bodů Rakušana Stefana Krafta, který útočil na první vítězství v kariéře.

Třetí skončil dvojnásobný olympijský vítěz ze Soči Kamil Stoch a o dvě desetiny bodu porazil svého slovinského rivala Petera Prevce. Polák díky tomu stáhl Prevcův náskok v čele SP na pouhých sedm bodů. Freund se po sedmém triumfu v seriálu dostal na třetí pozici.

Pětatřicetiletý Janda zaznamenal nejlepší umístění v kalendářním roce a o tři body porazil Hájka, který se poprvé v sezoně dostal do dvacítky. Body těsně unikly Janu Maturovi, jenž v prvním kole obsadil 31. místo se ztrátou pouhých čtyř desetin bodu na postupovou třicítku. Roman Koudelka byl pětatřicátý, Čestmír Kožíšek osmačtyřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články