Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Frenzel si po výhře v Trondheimu upevnil vedení v SP a nahání Manninena

Trondheim (Norsko) – Jestli si udrží formu a nezradí ho zdraví, Eric Frenzel by se v blízkých letech mohl stát nejúspěšnějším sdruženářem všech dob. Německý reprezentant si díky triumfu v Trondheimu nejenže upevnil vedení ve Světovém poháru, ale zároveň vybojoval 29. vítězství v kariéře, kterým se osamostatnil na druhém místě historických tabulek. Více triumfů posbíral už jen legendární Fin Hannu Manninen (48 výher).

Radující se Eric Frenzel
zdroj: ČTK/AP/ autor: ned alley

Český reprezentant Miroslav Dvořák, který se vrací po prodělané mononukleóze, tentokrát po skoku nastoupil i do běžecké části a skončil těsně za body na 33. místě, což je jeho nejlepší výsledek v sezoně. Druhý Čech Tomáš Portyk figuroval po skoku na 18. místě, na startu desetikilometrové trati se už ale neobjevil.

Frenzel odstartoval do závodu ze druhého místa po skoku a nakonec vyhrál s téměř šestnáctisekundovým náskokem před nejlepším sdruženářem z můstku Akitem Watabem z Japonska. Třetí místo před domácími fanoušky obsadil vítěz úterního závodu Jörgen Graabak.

V průběžném pořadí SP už Frenzel vede před Watabem o 147 bodů a útočí na čtvrtý celkový triumf v seriálu v řadě. Takovou sérii trofejí dosud dokázal nastřádat jen Manninen, který sdruženářům kraloval v letech 2004 až 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články