Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fourcade porazil norskou přesilu. Mezi elitu nakoukl Krčmář

Stejně jako Anastasia Kuzminová i Martin Fourcade dokázal vyhrát stíhací závod v Oberhofu. Francouz svedl vítězný souboj s norskou přesilou. Nejlepším z českých biatlonistů byl osmý Michal Krčmář. Třináctý skončil Ondřej Moravec. 

Martin Fourcade
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Čechům se závod vydařil, i když mohlo být ještě lépe, kdyby především Moravec nekazil na střelnici. Krčmářovi se dařilo lépe a s jedinou chybou finišoval na osmé příčce. Na Moravce zbylo třinácté místo. Jaroslav Soukup a Tomáš Krupčík doběhli do cíle v šesté desítce.

"Michal i Ondra zaslouží pochvalu, skončili v první patnáctce. S oběma umístěními panuje spokojenost. Škoda, že to Michal v závěru možná příliš odtáhl, mohl skončit šestý. Ale třeba nechtěl, aby se na ně zezadu dotáhli," hodnotil český trenér Ondřej Rybář.

Fourcade chyboval na první střelbě a musel své manko dohánět. Na trati ale klasicky letěl, soupeře dohnal a po poslední střelbě si mohl dovolit i malé oslavné gesto. Díky plnému počtu bodů Fourcade dále zvýšil svůj náskok ve Světovém poháru. Druhý skončil Johannes Bö před svým bratrem Tarjeiem.

Jak závod probíhal?

Čeští reprezentanti Krčmář a Moravec startovali do závodu se zhruba minutovým mankem, náležely jim pozice na hraně první desítky. Na trati se oba pohybovali spíše v té druhé, a to až do poslední střelecké položky, kterou Krčmář absolvoval bez chyby a posunul se zpět mezi nejlepší. V cíli mu patřilo osmé místo.

Příliš chyb udělal Ondřej Moravec, který sázel jednu "jedničku" za druhou, což nemohl dohnat ani svým velmi dobrým běžeckým výkonem. V cíli z toho byla třináctá příčka. Ostatní čeští závodníci, Jaroslav Soukup (52.) s Tomášem Krupčíkem (56.), velmi často chybovali na střelnici, což je stálo lepší výsledek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fourcade: Mám respekt k soupeřům, ale nemám rád boje na síti

Jako první vyběhl na trať Fourcade, v závěsu však měl nebezpečné norské duo J. Bö-Svendsen, které francouzského favorita dohnalo ještě před první střelnicí. Na ní se poměr sil přesunul – Svendsen na rozdíl od svých soupeřů mířil přesně a opustil stadion na první příčce. Na čele se držel i v polovině závodu, kdy jej zezadu dohnal francouzský šampion.

Jeden okruh se ještě Fourcada běžecky dokázal držet, poté se však naplno projevila převaha Francouze, který Svendsenovi v táhlém stoupání upláchl. Rozhodovat měla závěrečná stojka: Fourcadovi stačilo nechybovat, což také udělal, a o vítězi bylo jasno. Smutný byl Svendsen, který po jediné chybě spadl až za bratrskou dvojici Johannes a Tarjei Bö na čtvrté místo.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Muži - stíhací závod (12,5 km): 1. M. Fourcade 32:23,6 (1 trest. okruh), 2. J. Bö -6,3 (3), 3. T. Bö -30,9 (0), 4. Svendsen (všichni Nor.) -1:04,7 (1), 5. Pidručnyj (Ukr.) -1:16,2 (1), 6. Hofer (It.) -1:21,6 (2), 7. Weger (Švýc.) -1:21,8 (2), 8. Krčmář -1:21,9 (1), 9. Doll -1:25,9 (1), 10. Peiffer (oba Něm.) -1:28,5 (2), ...13. Moravec -1:43,6 (3), 52. Soukup -5:10,2 (5), 56. Krupčík -5:40,0 (6).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 22 závodů): 1. M. Fourcade 552, 2. J. Bö 514, 3. Fak (Slovin.) 372, 4. Šipulin (Rus.) 311, 5. T. Bö 309, 6. Weger 289, ...26. Krčmář 125, 31. Moravec 99, 58. Šlesingr 23, 64. Soukup 16, 70. Krupčík 9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články