Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalová reprezentace zůstává na obrazovkách České televize

Manchester – Reprezentační fotbal budou diváci vídat i nadále na České televizi, která bude vysílat i příští dva kvalifikační cykly fotbalové reprezentace. Na obrazovkách ČT se objeví jak domácí, tak venkovní zápasy národního týmu. Přibýt by měl i magazín, jenž by shrnoval ostatní kvalifikační zápasy, podobně jako je tomu dnes například u Ligy mistrů či Evropské ligy. 

Čeští fotbaloví reprezentanti
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

Vyplývá to z dohody, kterou s marketingovým partnerem UEFA uzavřela Evropská vysílací unie (EBU), jejímž je Česká televize členem. Až dosud se zápasy obchodovaly jednotlivé národní svazy, nyní však vysílací práva pro kvalifikaci na ME 2016 ve Francii a MS 2018 v Rusku prodává UEFA poprvé centrálně jako celek. "Trh byl dosud velmi nepřehledný a v určitých případech platila i velmi specifická pravidla. Myslím, že se povedlo po této stránce vyčistit televizní trh," říká vedoucí oddělení mezinárodních přenosů Vladimír Drbohlav.

Vedle domácích i venkovních duelů české reprezentace by na základě nových dohod mělo přibýt i shrnutí ostatních kvalifikačních zápasů. "Po utkání národního týmu by měla být vysílána relace, která bude shrnovat přehled zápasů toho dne," upřesňuje Drbohlav. Už dříve bylo rozhodnuto o tom, že Česká televize bude vysílat závěrečné turnaje mistrovství světa v letech 2014 až 2022. Stále v jednání jsou přenosy z mistrovství Evropy ve Francii v roce 2016. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články