Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbal ve stínu Trumpa: Kansas zůstává bez porážky, Rodgers poprvé vyhrál prodloužení

Třetí hrací víkend NFL byl převážně ve znamení reakcí značné části hráčů na poslední výrok amerického prezidenta Donalda Trumpa. Gradující spor o přípustnost formy protestu černošských fotbalistů proti údajné rasové diskriminaci ze strany policie tak zcela zastínil dění na hřištích. Přitom o překvapení na úkor favoritů tentokrát nebyla nouze a stoprocentní bilanci si udržely už pouze dva týmy, Kansas City a Atlanta.

Je nám líto, video expirovalo.
Americká kulturní válka v NFL? Svoboda slova vs. úcta k symbolům

Chiefs v možná nejtěžší divizi celé ligy soupeří především se silnými týmy Denveru a Oaklandu a v této konfrontaci si vedou skvěle. Vítězství 24:10 na půdě LA Chargers bylo už dvanáctým úspěchem proti diviznímu konkurentovi za sebou.

Dlouholetý quarterback Chargers Philip Rivers se v prvním poločase dopustil tří ztrát a Chiefs z toho vytěžili rozhodující náskok, který už po zbytek zápasu udrželi.

Rozhodující podíl na tom měl nováček na pozici running backa Kareem Hunt. Ten i ve svém třetím zápase profesionální kariéry naběhal přes 100 yardů, proti Chargers si připsal dokonce 172 yardů včetně 69yardového touchdownu.

Kareem Hunt uniká obraně LA Chargers
zdroj: USA Today Sports autor: Kelvin Kuo

Na detroitském Ford Field se střetly dva dosud neporažené týmy. Domácí Lions v zápase ani jednou nevedli, přesto byli doslova krůček od vítězství, když se 12 sekund před koncem utkání dostali na jednoyardovou linii Falcons. Golden Tate ale nedokázal dostat míč do endzóny a na druhý pokus už neměli Lions dostatek času.

Jako rozhodující se tak ukázala přihrávka quarterbacka Falcons Matta Ryana na skórujícího Taylora Gabriela v nástupu do čtvrté čtvrtiny. Ryan přitom neodehrál povedený duel, přišel o sérii 309 úspěšných hodů v řadě a třemi interception udržel soupeře ve hře o vítězství.

Aaron Rodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Hanisch

Aaron Rodgers znovu ukázal, že je specialistou na akce do sestřihů kola. Packers byli doma proti Cincinnati většinu času horším týmem a v poločase prohrávali o 14 bodů. V závěru třetí čtvrtiny ale neproměnil kicker Bengals Randy Bullock field goal a nakopl domácí k obratu. Pouhých 21 sekund před koncem vymyslel Rodgers touchdown pro Jordyho Nelsona a Packers vyrovnali.

V nastaveném čase pak domácí quarterback spektakulárním hodem přes polovinu hřiště našel Geronimo Allisona, který s míčem dokázal doběhnout do pozice, odkud bylo pro kopáče Masona Crosbyho snadné proměnit rozhodující field goal. Rodgers tak konečně dokázal zlomit svou nelichotivou bilanci v prodloužení, předchozích sedm totiž prohrál.

Utkání New England Patriots - Houston Texans
zdroj: USA Today Sports autor: David Butler

Až do poslední minuty se museli obhájci titulu z New Englandu přetahovat doma o vítězství s lepšícím se Houstonem. Tom Brady ale naházel 378 yardů a přihrál na pět touchdownů, včetně toho rozhodujícího Brandina Cookse z poslední minuty, ačkoliv byl v zápase třikrát sackován.

V londýnském Wembley se utkalo Jacksonville s Baltimorem a favorizovaní Ravens utrpěli šokující porážku 7:44. Nečekaně neuspěl třeba ani Denver v Buffalu (16:26), Carolina doma proti New Orleans (13:34), Miami v New Yorku proti slabým Jets (6:20) nebo dosud neporažený Oakland na půdě Washingtonu (10:27).

V prodloužení ztratil zápas v Chicagu i Pittsburgh a doslova pohromou skončil pro Tampu duel v Minnesotě. Ofenzivní řada Vikings si se soupeřem dělala prakticky, co chtěla, náhradní quarterback domácích Case Keenum dokazoval, že by si možná zasloužil větší prostor a running back Dalvin Cook svými drzými průniky dával zapomenout na legendárního Adriana Petersona.

Na druhé straně Buccaneers potopil svými chybami rozehrávač Jameis Winston, osobní obrana Tampy zejména v prvním poločase opakovaně vyhořela a hosté navíc přišli o několik zraněných hráčů.

Zdroj
nfl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články