Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fin Nykänen půjde za napadení manželky opět do vězení

Helsinky - Legendární finský skokan na lyžích Matti Nykänen byl odsouzen k 16 měsícům vězení za napadení manželky Mervi Tapolaové. Do vězení ho dnes poslal soud během posledních let již potřetí. Své ženě musí čtyřnásobný olympijský vítěz vyplatit 5000 eur (zhruba 125 tisíc korun) jako bolestné a odškodnění za psychickou újmu. Dalších 3000 eur jej budou stát soudní výlohy.

Matti Nykänen
zdroj: spox.com

Sedmačtyřicetiletý Nykänen se domácího násilí dopustil na manželce opakovaně. Naposledy loni o vánočních svátcích ji napadl po divoké hádce kuchyňským nožem a škrtil ji páskem od županu. Finská policie nevyhodnotila incident jako pokus o vraždu, takže dostal trest "jen" za týrání a vyhrožování.

Kvůli bití manželky musel Nykänen do vězení na čtyři měsíce už v roce 2006. Dalších 13 měsíců strávil za mřížemi za to, že pobodal přítele. Život majitele 19 medailí z mistrovství světa a olympijských her ovlivnily po skončení kariéry problémy s alkoholem. Tapolaová kvůli jejich roztržkám podala letos v únoru už patnáctou žádost o rozvod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články