Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

FAČR rozšířil svoji síť akademií. Sedmá v pořadí vznikne v Teplicích

Ústí nad Labem – Projekt Fotbalové asociace na vznik regionálních fotbalových akademií zaznamenal další úspěch. Již sedmé středisko na výchovu mladých fotbalistů ve věku do 14 a 15 let se otevře ve spolupráci s Ústeckým krajem v Teplicích.

Je nám líto, video expirovalo.
FAČR otevře již sedmou regionální akademii, tentokrát v Teplicích

Počet regionálních fotbalových akademií od spuštění projektu na podzim minulého roku roste značnou rychlostí. První dvě už fungují v Plzni a v Jihlavě. Memoranda na vznik jsou pak podepsána rovněž s Jihočeským, Moravskoslezským, Olomouckým a Pardubickým krajem. Ústecký kraj se stal sedmým, v němž centrum na výchovu mladých fotbalistů od začátku školního roku na podzim 2016/2017 začne existovat.

V akademiích by se měli vzdělávat nejtalentovanější hráči nejen po fotbalové stránce, ale důraz má být kladen i na školu. "Nechceme, aby byly děti o něco ošizené. Mají plný rozvrh a nemohou se zhoršovat diametrálně," prohlásil při podpisu memoranda bývalý reprezentant Karel Poborský, jenž je patronem Jihočeské fotbalové akademie.

Celkově by mělo v České republice fungovat až deset akademií pro fotbalisty spadající do 7. až 9. tříd. FAČR zároveň doufá, že na projekt kluby naváží vlastními akademiemi pro hráče starších 15 let.

Akademie si kladou za cíl sjednocení výchovy hráčů v dané lokalitě pod dohledem špičkových odborníků. Pro hráče jsou připraveny společné tréninky a vzdělávání od pondělí do pátku, a to včetně stravování, pitného režimu a v případě potřeby i ubytování. Na víkend se hráči vrací do svých klubů, kde absolvují soutěžní zápasy.

FAČR se na provozu jednotlivých akademií podílí zhruba pěti miliony korun prostřednictvím programu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, město dává kolem dvou milionů a kraj jeden a půl milionu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články