Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Extrémní skikros ve Špindlu si zkusí Northug i Soukalová

Praha - Plejáda světových běžců na lyžích včetně vítěze světového poháru Pettera Northuga z Norska a třetího muže konečného pořadí seriálu Daria Cologni ze Švýcarska přijede v tomto týdnu do Česka. Ve Špindlerově Mlýně tentokrát ale půjde místo běžeckého klání o to, kdo z nich bude odvážnější. Před nimi je totiž světové finále seriálu Red Bull Nordix ve skikrosu na běžkách. Zúčastní se ho kompletní česká špička včetně Lukáše Bauera a biatlonové komety Gabriely Soukalové. Páteční kvalifikace začne v 10:30, sobotní finále je na programu od 13:00.

Gabriela Soukalová
zdroj: EPA autor: SERGEI ILNITSKY

Členitá trať se sjezdy, výjezdy, klopenými zatáčkami, boulemi a skoky prověří odvahu přihlášených. V páteční kvalifikaci, z níž projde do hlavního závodu 64 nejlepších, budou vedle veřejnosti na startu také nejlepší čeští biatlonisté Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec či sdruženáři, dálkový běžec Stanislav Řezáč nebo snowboardistka Eva Samková. Závod je už pro veřejnost vyprodán.

Trojnásobná vítězka z finále Světového poháru v biatlonu Soukalová ani nejlepší český biatlonista sezony Moravec nikdy nic podobného nevyzkoušeli. Dopředu ale závod vypouštět nehodlají. "I když přecházím přes ulici na zeleného panáčka, snažím se být na druhé straně dřív než ostatní," komentovala svoji soutěživost Soukalová.

Oba jsou zvědaví hlavně na to, jak absolutně rozdílnou jízdu na běžkách zvládnou. "Protože tohle bude hodně o šikovnosti," uvedla Soukalová, který prý už v minulosti zkoušela sjet na běžkách sjezdovku. "Člověk si zvykne na rychlost a získá stabilitu. Jsem v tomhle směru asi docela otrkaná," řekla.

"Hlavně se nezrakvit"

Moravec tvrdí, že jako biatlonista si nemusí nic dokazovat. "Ale to neznamená, že pokud postoupím z kvalifikace, že něco vypustím," prohlásil. "Jen jednou jsem zkusil telemarkkros, ale telemarky jsou přeci jen stabilnější. Takže to bude mazec, o pády asi nebude nouze a počítám s tím, že to možná potká i mě. Hlavně se nezrakvit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články