Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

"Extraliga je prakticky uzavřená." Šéf svazu Král volá po změně

Praha - APK se dělí, svaz odchází – český hokej zažívá turbulence po létech stability. Požadavek na uzavření extraligy ze strany Asociace profesionálních klubů (APK) vyprovokoval rozkol mezi asociací a Českým svazem ledního hokeje (ČSLH), který vyústil až v nedávné vypovězení smlouvy a převodu extraligy do rukou svazu. Ten rozsáhlé změny sice neplánuje, usiluje ovšem o spravedlivější zákony pro proniknutí prvoligových týmů do nejvyšší soutěže. "Extraliga byla dosud vlastně uzavřená," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král v pořadu České televize Na slovíčko. Spolu s novým šéfem extraligy Josefem Řezníčkem přišli prodiskutovat novou podobu extraligy i možnost rozšíření baráže pro další týmy.

Prezident ČSLH Tomáš Král
zdroj: ČT24

"Extraliga je v současnosti prakticky uzavřená. Pokud by se přísné podmínky striktně dodržovaly, spousta prvoligových týmů by nikdy neměla šanci do extraligy proniknout. Ani v případě, že by uspěly v soutěži i prošly baráží," řekl Král. Ten je dlouhodobým zastáncem rozšíření vyřazovací fáze pro průnik do nejvyšší soutěže. "Širší baráž jsme vždycky chtěli a extraliga nám ji teď umožnila. Více zápasů nejlepších z první ligy a nejslabších z extraligy přinesou nejen diváckou přitažlivost, ale hlavně dopomůže k zrovnoprávnění vyšší a nižší soutěže," uvedl.

S názorem prezidenta ČSLH souhlasil i nový šéf extraligy. Odmítl ovšem přesnou vizi rozšíření. "Dvě mužstva v baráži jsou pro nás nejrozumnější. Určitě to českému hokeji prospěje, boj o sestup se zatraktivní, pomůže to úrovni ligy. O přesném tvaru baráže se ovšem ještě povedou diskuze," uvedl Řezníček.

Oba hosté kromě rozšíření baráže nepočítají s výraznějšími změnami oproti právě probíhající sezoně. "Velké změny se nechystají. Podmínky a řády byly funkční i v minulém roce, krom baráže nehodláme měnit prakticky nic," tvrdí Král. Revoluční změny nechystá ani ředitel extraligy. "Extraliga je z největší části připravena, jelikož hokej je daný. Na šířku se určitě hrát nezačne, proto nejsou nutné ani žádné významnější změny," dodal Řezníček.

Dle funkcionářů současné turbulentní období definitivně odezní s příchodem nové sezony.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články