Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Excelentní Ledecká. V Cortině vyhrála paralelní slalom

Cortina d'Ampezzo – Druhý kariérní triumf v paralelním slalomu SP zaznamenala v italské Cortině d'Ampezzo snowboardistka Ester Ledecká. Její finálová soupeřka Daniela Ulbingová před polovinou jízdy vyjela z trati, čímž české závodnici usnadnila cenné vítězství. Jednadvacetiletá Ledecká, loňská mistryně světa z Kreischbergu, se radovala podruhé. Loni v lednu opanovala závod v rakouském Bad Gasteinu.

Ester Ledecká
zdroj: PR autor: Sport Invest

"Zatím to vypadá opravdu výtečně, nadělila jsem si k Ježíšku fantastický dárek. Mám z toho velkou radost. Užila jsem si závod, cítím se po nemoci zase o něco lépe," upozornila na nedávné zdravotní problémy.

Ledecká zajela čtvrtý kvalifikační čas a v 1. kole porazila o pouhých sedm setin sekundy Rusku Jekatěrinu Chatomčenkovovou. Ve čtvrtfinále si poradila s Rakušankou Sabine Schöffmannovou. V semifinále sice hůře odstartovala, ale pád domácí Nadyi Ochnerovové jí zajistil finálovou vstupenku.

Do závěrečné jízdy vyrazila Ledecká jako raketa. Získala před Ulbingovou náskok a Rakušanka ve snaze zrychlit chybovala. Češka projela přes půl trati v klidu. Za cílovou čarou zastavila, zatleskala si a zaťala vítězně pěst.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká si v italské Cortině dojela pro první letošní triumf

"Bylo to takové zvláštní. Do poslední chvíle jsme nevěděla, jakou stranu si mám vybrat. Vypadalo to, že modrá trať byla rychlejší nahoře, pak to na červené dole všichni doháněli," popisovala Ledecká.

Její soupeřky padaly, česká snowboardistka přesto tlačila na rychlou jízdu. "Snažím se o to vždycky," vysvětlila. "Před pěti lety během MS juniorek soupeřka dvakrát spadla, ale stejně mě předjela. Tehdy jsem zvolnila. Od té doby jezdím naplno, i když zaregistruji, že soupeřka spadla," dodala.

Sezonu na snowboardu zahájila ve čtvrtek v italské Carezze druhým místem v paralelním obřím slalomu. Po výhře v Cortině se dostala do čela celkového pořadí Světového poháru.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo (Itálie) - paralelní slalom:

1. Ledecká (ČR), 2. Ulbingová (Rak.), 3. Ochnerová (It.).

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Ledecká 1800, 2. Meschiková (Rak.) 1320, 3. Ulbingová 820.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články