Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Erbanovou čeká zlomová sezona. Skok to byl veliký, přiznává po odchodu

Praha - Šestinásobná juniorská mistryně světa v rychlobruslení Karolína Erbanová má za sebou novou zkušenost, po letech příprav v tréninkové skupině s Martinou Sáblíkovou se od jara připravuje v nizozemském týmu Contina. Erbanovou nyní čeká zřejmě zlomová sezona.

Karolína Erbanová
zdroj: AP autor: Bela Szandelszky

"Skok to byl veliký. Nejen sportovní, ale i životní," řekla Erbanová. Základní podmínkou totiž bylo, že se do Nizozemska přestěhuje. "Přijali mě super. Ani jsem to až tak (dobré) nečekala. Jsem spokojená, holky mi pomáhají. Je to pozitivní změna a doufám, že se to projeví v mojí kariéře," přála si Erbanová.

K přesunu se rozhodla hlavně proto, aby se mohla více zaměřit na trénink sprinterských tratí 500 a 1 000 metrů. Sáblíková je totiž specialistkou hlavně na dlouhé závody. "Právě z toho pohledu došlo ke změnám v tréninku, jde více do výbušnosti. Velké jsou ale hlavně v technice," uvedla Erbanová, která i proto očekává na začátku sezony problémy na pětistovce. "Možná bude trvat, než si vše sedne," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová o životní změně před novým ročníkem SP

Karolína Erbanová:

"Mám okolo sebe hodně kvalitní tým. V tréninku je to cítit. Holky jsou okolo mě, jsme si hodně podobné tím, že jezdíme stejné tratě. Můžu se od nich všech učit."

Její odchod do zahraničí ale poznamenal vztahy se Sáblíkovou a hlavně s koučem Novákem. "Není to ideální situace, to vidí všichni. Obavy tam trochu jsou. Martina byla předtím osm let dennodenně v mém životě," přiznala Erbanová. Teď se se svou dlouholetou parťačkou osobně potká až v polovině listopadu v Japonsku, kde odstartuje světový pohár.

S Novákem pokračuje spolupráce na reprezentační úrovni

"Těším se ale na to. Martinu jsem sledovala při cyklistice a fandila jsem jí. Pořád jsem z Česka. Sleduju juniorky, jestli zajely limity. Všichni chceme povznést české bruslení," podotkla. Zároveň věří, že i Novák časem pochopí, proč odešla. "Uvědomuju si, že on s Martinou vytáhli bruslení. Jinak by tady už nebylo. Neutíkám nevděčně pryč, jsem si vědoma jeho pomoci a zásluh," řekla Erbanová.

S Novákem navíc bude muset i nadále spolupracovat. On je totiž reprezentačním trenérem a oficiálně ji musí přihlašovat na závody. Navíc se zvyšuje počet reprezentantek, které mohou v SP startovat. Vedle Sáblíkové a Erbanové se zlepšují i Nikola Zdráhalová a Natálie Kerschbaummayr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články