Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Erbanová zlepšila český rekord na 500 m

Salt Lake City - Sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová dnes zlepšila v závodu Světového poháru v Salt Lake City svůj vlastní národní rekord ve sprintu na 500 metrů. Jako první Češka v historii se dostala pod hranici 39 sekund a zajela čas 38,90, který by jí měl na této trati stačit k přímému postupu na olympiádu do Vancouveru.

Karolína Erbanová
zdroj: wikipedia

Erbanová na rychlé olympijské dráze z roku 2002 vylepšila o 23 setin sekundy rekord, který vytvořila před dvěma týdny v Calgary. Členka NowiS týmu startovala v Utahu ve slabší divizi B a obsadila v ní patnácté místo.

Bývalá hokejistka startovala na pětistovce v Salt Lake City i v pátek, kdy zajela čas 39,26. Trenér Petr Novák se poté rozhodl, že ji přihlásí i do dnešního závodu, přestože původně počítal s nasazením Martiny Sáblíkové.

"Karolína si v pátek zajela osobák na stovku a doufám, že se dosaženým časem dostane mezi šest náhradnic pro Vancouver. V sobotu zkusí zajet pod 39 vteřin a kvalifikovat se přímo," řekl Novák už po pátečním programu.

Sáblíková osmá na 1500 m, přiblížila se svému maximu

Martina Sáblíková obsadila osmé místo na trati 1500 metrů v druhém nejlepším času kariéry 1:55,20 minuty. Vítězka pátečního závodu na 3000 m dnes vylepšila na poloviční trati svůj nejlepší letošní čas, byla rychlejší o 24 setin než před týdnem v Calgary. Právě na rychlé kanadské dráze zajela před dvěma a půl lety svůj dosud platný český rekord 1:54,55.

Dvaadvacetiletá Sáblíková, která v evropské části SP skončila na patnáctistovce dvakrát na stupních vítězů, si díky dnešnímu osmému místu udržela čtvrtou pozici v celkovém hodnocení seriálu. Na nejrychlejší Christine Nesbittovou z Kanady ztratila 2,44 sekundy. Druhá skončila krajanka vítězky Kristina Grovesová, třetí byla domácí Jennifer Rodriguezová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články