Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Erbanová: Jsem stále smutná, ale to ke sportu patří

Salt Lake City (USA) / Praha - Rychlobruslařka Karolína Erbanová vytvořila na víkendovém mistrovství světa ve sprintu v Salt Lake City české rekordy na tratích 500 i 1000 metrů, přesto dnes odlétá z USA domů trochu smutná. Před posledním závodem na kilometru atakovala umístění v elitní desítce celkového hodnocení, po vlastní chybě však byla ze závodu diskvalifikována.

V konečném pořadí česká rychlobruslařka obsadila nakonec 24. místo. "I potom, co jsem se vyspala, na mistrovství nahlížím stejně. Samozřejmě, že je člověk smutný a naštvaný. Ale je to sport a tak se to musí brát," uvedla Erbanová.

Osudnou se jí stalo střídání drah, při kterém zablokovala svou soupeřku v rozjížďce Brittany Boweovou z USA, která ji prakticky musela odstrčit, aby se dostala do své dráhy. Výsledkem byla diskvalifikace. 

"Jak jsem ucítila, že do mě narazila, tak mi bylo jasné, že to bude diskvalifikace. Všechno jsou to ale zkušenosti a myslím, že pro mě velmi cenné. Cítím to každým závodem, že se něčemu novému přiučím," řekla dvacetiletá svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

"Prostě to nevyšlo. Myslela jsem, že to stihnu, ale Boweová měla velkou rychlost a došlo ke kolizi. Hlavně jsem ráda, že nespadla."

Tréninková partnerka Martiny Sáblíkové na MS i předcházejícím světovém poháru hned pětkrát zlepšila český rekord na pětistovce i kilometru.

"Že rekordy posunu, jsem tak trochu očekávala. Ale že například ten na 1000 metrů až tak moc, tomu jsem nevěřila," přiznala Erbanová, která své maximum vylepšila o 1,5 sekundy. "Každého rekordu si vážím a jsem ráda, že jsem se dokázala zlepšovat opakovaně. Nejvíce si vážím času na kilometru pod 1:14," uvedla šestinásobná juniorská mistryně světa, která v této sezoně nečekaně bojuje o medailové pozice v celkovém hodnocení sprinterského světového poháru. 

Nyní čeká Erbanovou pár dní odpočinku doma a v závěru příštího týdne by měla startovat na Světovém poháru na dlouhých tratích v Inzellu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články