Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Erbanová hledá nový sport, dráhová cyklistika to nebude

Kam povedou sportovní cesty bronzové medailistky ze Zimních olympijských her v Pchjongčchangu Karolíny Erbanové, které nedávno ohlásila konec s rychlobruslením? Tahle otázka stále nemá odpověď, ale jedno se zdá být jisté – dráhová cyklistika, na kterou to vypadalo, to nakonec nebude.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Pětadvacetiletá sprinterka zvažovala přechod k nové sportovní disciplíně, záhy si to ale rozmyslela. "Rychlobruslařka Karolína Erbanová opustila myšlenku, že by v Dukle Brno trénovala dráhovou cyklistiku," uvedli zástupci Dukly na Twitteru s dodatkem, že další úmysly několikanásobné medailisty z mistrovství Evropy a světa v rychlobruslení neznají.  

O tom, že Erbanová uvažuje o přesunu k dráhové cyklistice, informoval ve středu web irozhlas.cz a kontakt s rychlobruslařkou, která se soustředila na sprinty, potvrdil ČTK i hlavní trenér brněnských dráhových cyklistů Svatopluk Buchta.  

"Karolína nás kontaktovala a my jsme viděli velkou šanci, že by z ní mohla být výborná dráhová cyklistka. Velmi upřímně jsme jí vylíčili, co by bylo potřeba absolvovat, aby se z ní dráhařka stala, vyžadovalo by to spoustu práce a tréninku. Rozhodla se jinak, což respektujeme," uvedl Buchta pro idnes.cz.  

Je nám líto, video expirovalo.
Z Erbanové dráhová cyklistka nebude

Erbanová se nečekaně rozhodla ukončit kariéru v posledním týdnu v srpnu a jako hlavní důvod uvedla chování reprezentačního trenéra Petra Nováka. Ten se ale proti její kritice ohradil a uvedl, že jej kritika rychlobruslařky, kterou do roku 2014 trénoval, překvapila. Po olympiádě v Soči se Erbanová připravovala v Nizozemsku a na novou sezonu se chystala nyní v Polsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články